Churro fánk, ropogós és finom fahéjas cukorral megszórva

Churro Fánk

A churro egy hagyományos mexikói édesség, amely a spanyol gyarmatosítók révén vált népszerűvé. A fánkokat ropogósra sütik, majd fahéjas cukorban forgatják, hogy gazdag édes ízt kapjanak. A churro egy igazi kényeztetés, amely tökéletes édesség a családi összejöveteleken és ünnepi alkalmakon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Víz
50 ml Tej
1 tk. Sütőpor
3 ek. Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 db Tojás
1 l Olaj (a sütéshez)
100 g Cukor (a meghintéshez)
1 tk. Kanalazott fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet és tejet egy kis lábasban hozd felforrni. Add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a sót, majd keverd össze, amíg a cukor elolvad.

    A felforrósított víz segít gyorsabban feloldani a cukrot, és a vaníliás cukor különleges ízt ad.

    2

    Add hozzá a lisztet, majd keverd folyamatosan, amíg sűrű, masszív tésztát nem kapsz. Ezt követően vedd le a tűzről.

    A tésztát úgy kell keverni, hogy ne maradjanak benne csomók. A sűrűségének simának és formálhatónak kell lennie.

    3

    Üsd bele a tojást, és jól keverd el. A tészta egy kicsit ragadós lesz, de ez normális.

    A tojás segít a tészta szerkezetének kialakításában, és gazdagítja a churro fánk textúráját.

    4

    Egy serpenyőben hevíts fel olajat. A churro tésztát töltsd egy habzsákba, és nyomj kis adagokat az olajba. Süssd a fánkokat 2-3 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

    Ha a fánk túl gyorsan barna lesz kívül, de nyers marad belül, csökkentsd az olaj hőmérsékletét.

    5

    Miután kész, szedd ki a churrokat, és helyezd őket papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít megszabadulni a fölösleges olajtól, így nem lesznek túl zsírosak.

    6

    A cukrot és fahéjat keverd össze egy tálban, majd a még meleg churrokat forgasd meg benne.

    A fahéjas cukor keveréke extra ízt ad a churroknak, és finom ropogós bevonatot biztosít.

    7

    Tálald az édes churrokat melegen, és élvezd a ropogós külsőt és a puha belsőt!