A vizet és tejet egy kis lábasban hozd felforrni. Add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a sót, majd keverd össze, amíg a cukor elolvad.
A felforrósított víz segít gyorsabban feloldani a cukrot, és a vaníliás cukor különleges ízt ad.
Add hozzá a lisztet, majd keverd folyamatosan, amíg sűrű, masszív tésztát nem kapsz. Ezt követően vedd le a tűzről.
A tésztát úgy kell keverni, hogy ne maradjanak benne csomók. A sűrűségének simának és formálhatónak kell lennie.
Üsd bele a tojást, és jól keverd el. A tészta egy kicsit ragadós lesz, de ez normális.
A tojás segít a tészta szerkezetének kialakításában, és gazdagítja a churro fánk textúráját.
Egy serpenyőben hevíts fel olajat. A churro tésztát töltsd egy habzsákba, és nyomj kis adagokat az olajba. Süssd a fánkokat 2-3 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Ha a fánk túl gyorsan barna lesz kívül, de nyers marad belül, csökkentsd az olaj hőmérsékletét.
Miután kész, szedd ki a churrokat, és helyezd őket papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.
A papírtörlő segít megszabadulni a fölösleges olajtól, így nem lesznek túl zsírosak.
A cukrot és fahéjat keverd össze egy tálban, majd a még meleg churrokat forgasd meg benne.
A fahéjas cukor keveréke extra ízt ad a churroknak, és finom ropogós bevonatot biztosít.
Tálald az édes churrokat melegen, és élvezd a ropogós külsőt és a puha belsőt!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.