Churro palacsinta fahéjas cukorral megszórva, finoman tálalva

Churro palacsinta

A churro palacsinta a népszerű mexikói churro édesség ihlette, amelyet a klasszikus palacsinta formájában készítünk el. A churro palacsinta különlegessége a fahéjas cukorban való megforgatás, amely a tészta minden egyes rétegét ízesíti. Eredetileg utcai ételként a mexikói piacokon árulták, de mára világszerte népszerűvé vált. Ez a recept tökéletes a reggelihez, de desszertként is kínálható, és biztosan minden édesszájú számára vonzó lesz. Egy kis csokoládé szósz vagy vaníliás öntet is tökéletes kiegészítője lehet az ételnek. A churro palacsinta minden falatja egy élmény, amely az ízek harmóniáját hozza el otthonodba.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
30 g Cukor
0.5 tk.
2 db Tojás
200 ml Tej
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
2 tk. Fahéj
10 g Vaníliás cukor
50 g Cukor (a megszóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót, és a fahéjat keverd össze egy tálban. A tojásokat verd fel, majd a tejjel és a vaníliás cukorral együtt add hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    Használj szitát a liszt átszitálásához, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.

    2

    Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tésztához. Keverd alaposan össze, hogy sima tésztát kapj. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl hígnak találod.

    A vajat ne forrósítsd túl, mert akkor eléghet, és a tészta textúrája nem lesz megfelelő.

    3

    Forrósíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés vajat vagy olajat. Kanalazd bele a tésztát, formálj belőle kis palacsintákat.

    Ne legyen túl forró a serpenyő, különben a tészta kívül megég, belül pedig nyers marad.

    4

    Süsd a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.

    Használj egy fedőt a serpenyőn, hogy a palacsinták gyorsabban átmelegedjenek belül is.

    5

    A palacsintákat vedd ki, és szórd meg őket a fahéjas cukorral. Az extra íz érdekében kínálhatsz mellé csokoládé szószt vagy vaníliás öntetet.

    A fahéjas cukor gyorsan ráragad, ha még melegen szórjuk rá a palacsintákra.