Churro palacsinta fahéjas cukorral megszórva, finoman tålalva

Churro palacsinta

A churro palacsinta a nĂ©pszerƱ mexikĂłi churro Ă©dessĂ©g ihlette, amelyet a klasszikus palacsinta formĂĄjĂĄban kĂ©szĂ­tĂŒnk el. A churro palacsinta kĂŒlönlegessĂ©ge a fahĂ©jas cukorban valĂł megforgatĂĄs, amely a tĂ©szta minden egyes rĂ©tegĂ©t Ă­zesĂ­ti. Eredetileg utcai Ă©telkĂ©nt a mexikĂłi piacokon ĂĄrultĂĄk, de mĂĄra vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt. Ez a recept tökĂ©letes a reggelihez, de desszertkĂ©nt is kĂ­nĂĄlhatĂł, Ă©s biztosan minden Ă©desszĂĄjĂș szĂĄmĂĄra vonzĂł lesz. Egy kis csokolĂĄdĂ© szĂłsz vagy vanĂ­liĂĄs öntet is tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje lehet az Ă©telnek. A churro palacsinta minden falatja egy Ă©lmĂ©ny, amely az Ă­zek harmĂłniĂĄjĂĄt hozza el otthonodba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 30 g Cukor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 2 db Tojás
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 2 tk. FahĂ©j
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 50 g Cukor (a megszóráshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sĂŒtƑport, sĂłt, Ă©s a fahĂ©jat keverd össze egy tĂĄlban. A tojĂĄsokat verd fel, majd a tejjel Ă©s a vanĂ­liĂĄs cukorral egyĂŒtt add hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz.

    HasznĂĄlj szitĂĄt a liszt ĂĄtszitĂĄlĂĄsĂĄhoz, hogy elkerĂŒld a csomĂłkat a tĂ©sztĂĄban.

    2

    Olvaszd meg a vajat, majd add hozzĂĄ a tĂ©sztĂĄhoz. Keverd alaposan össze, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapj. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, ha tĂșl hĂ­gnak talĂĄlod.

    A vajat ne forrĂłsĂ­tsd tĂșl, mert akkor elĂ©ghet, Ă©s a tĂ©szta textĂșrĂĄja nem lesz megfelelƑ.

    3

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s kenj bele egy kevĂ©s vajat vagy olajat. Kanalazd bele a tĂ©sztĂĄt, formĂĄlj belƑle kis palacsintĂĄkat.

    Ne legyen tĂșl forrĂł a serpenyƑ, kĂŒlönben a tĂ©szta kĂ­vĂŒl megĂ©g, belĂŒl pedig nyers marad.

    4

    SĂŒsd a palacsintĂĄkat mindkĂ©t oldalukon aranybarnĂĄra, körĂŒlbelĂŒl 2-3 percig oldalankĂ©nt.

    HasznĂĄlj egy fedƑt a serpenyƑn, hogy a palacsintĂĄk gyorsabban ĂĄtmelegedjenek belĂŒl is.

    5

    A palacsintĂĄkat vedd ki, Ă©s szĂłrd meg Ƒket a fahĂ©jas cukorral. Az extra Ă­z Ă©rdekĂ©ben kĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© csokolĂĄdĂ© szĂłszt vagy vanĂ­liĂĄs öntetet.

    A fahéjas cukor gyorsan råragad, ha még melegen szórjuk rå a palacsintåkra.