A lisztet, sütőport, sót, és a fahéjat keverd össze egy tálban. A tojásokat verd fel, majd a tejjel és a vaníliás cukorral együtt add hozzá a száraz hozzávalókhoz.
Használj szitát a liszt átszitálásához, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tésztához. Keverd alaposan össze, hogy sima tésztát kapj. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl hígnak találod.
A vajat ne forrósítsd túl, mert akkor eléghet, és a tészta textúrája nem lesz megfelelő.
Forrósíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés vajat vagy olajat. Kanalazd bele a tésztát, formálj belőle kis palacsintákat.
Ne legyen túl forró a serpenyő, különben a tészta kívül megég, belül pedig nyers marad.
Süsd a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.
Használj egy fedőt a serpenyőn, hogy a palacsinták gyorsabban átmelegedjenek belül is.
A palacsintákat vedd ki, és szórd meg őket a fahéjas cukorral. Az extra íz érdekében kínálhatsz mellé csokoládé szószt vagy vaníliás öntetet.
A fahéjas cukor gyorsan ráragad, ha még melegen szórjuk rá a palacsintákra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.