A lisztet, sĂŒtĆport, sĂłt, Ă©s a fahĂ©jat keverd össze egy tĂĄlban. A tojĂĄsokat verd fel, majd a tejjel Ă©s a vanĂliĂĄs cukorral egyĂŒtt add hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz.
HasznĂĄlj szitĂĄt a liszt ĂĄtszitĂĄlĂĄsĂĄhoz, hogy elkerĂŒld a csomĂłkat a tĂ©sztĂĄban.
Olvaszd meg a vajat, majd add hozzĂĄ a tĂ©sztĂĄhoz. Keverd alaposan össze, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapj. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, ha tĂșl hĂgnak talĂĄlod.
A vajat ne forrĂłsĂtsd tĂșl, mert akkor elĂ©ghet, Ă©s a tĂ©szta textĂșrĂĄja nem lesz megfelelĆ.
ForrĂłsĂts fel egy serpenyĆt közepes lĂĄngon, Ă©s kenj bele egy kevĂ©s vajat vagy olajat. Kanalazd bele a tĂ©sztĂĄt, formĂĄlj belĆle kis palacsintĂĄkat.
Ne legyen tĂșl forrĂł a serpenyĆ, kĂŒlönben a tĂ©szta kĂvĂŒl megĂ©g, belĂŒl pedig nyers marad.
SĂŒsd a palacsintĂĄkat mindkĂ©t oldalukon aranybarnĂĄra, körĂŒlbelĂŒl 2-3 percig oldalankĂ©nt.
HasznĂĄlj egy fedĆt a serpenyĆn, hogy a palacsintĂĄk gyorsabban ĂĄtmelegedjenek belĂŒl is.
A palacsintĂĄkat vedd ki, Ă©s szĂłrd meg Ćket a fahĂ©jas cukorral. Az extra Ăz Ă©rdekĂ©ben kĂnĂĄlhatsz mellĂ© csokolĂĄdĂ© szĂłszt vagy vanĂliĂĄs öntetet.
A fahéjas cukor gyorsan råragad, ha még melegen szórjuk rå a palacsintåkra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.