Készítsd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Add hozzá a felolvasztott vajat, a tojást és a tejet, majd dolgozd össze a tésztát, amíg sima nem lesz.
A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet, hogy könnyebben kezelhető legyen.
Melegíts elő egy piteformát (kb. 24 cm átmérőjű), majd nyújtsd ki a tésztát és helyezd a formába. Nyomkodd le a tészta széleit, hogy szépen illeszkedjen a formához.
Ha a tészta ragadna, tegyél egy kevés lisztet a felületére, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A pite tésztáját süsd 180°C-on 10-12 percig, amíg világos aranybarnára nem sül.
Figyelj arra, hogy a pite szélei ne égjenek meg. Ha szükséges, takard le alufóliával.
Amíg a tészta sül, készítsd el a fahéjas cukrot. Ehhez keverd össze a cukrot és a fahéjat egy tálban.
A fahéjas cukor finoman megszórja a pite tetejét, így még gazdagabb ízt ad az édességnek.
Miután a pite megsült, vedd ki a sütőből és hagyd egy kicsit hűlni. Amikor még meleg, szórd meg a fahéjas cukorral.
A pite tetejére óvatosan szórd rá a cukros fahéjat, így egyenletesen bevonja a tésztát.
Tálald a churro pitét melegen, esetleg egy gombóc vaníliafagyival vagy egy kis tejszínhabbal.
A vaníliafagyi még gazdagabbá teszi a churro pite ízét, de egy kis karamellöntet is jól passzol hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.