Churros lekvárral, friss aranybarna churros gyümölcslekvárral tálalva

Churros lekvárral

A churros Spanyolország egyik legismertebb édessége, amelyet hagyományosan reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak, gyakran csokoládémártással. A lekváros változat egy különleges, gyümölcsös csavart ad ennek a klasszikus desszertnek. A lekvár édessége tökéletesen kiegészíti a ropogós churros lágy belsejét, így ez a változat méltán lehet kedvence mindazoknak, akik szeretik a hagyományos ízeket egy kis újdonsággal feldobni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Víz
2 ek. Cukor
1 csipet
50 ml Olaj
1 db Tojás
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
150 g Gyümölcslekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet, a cukrot és a sót egy kisebb lábasba tedd, majd közepes lángon kezdd el melegíteni, amíg forrni nem kezd. Add hozzá az olajat, és jól keverd el.

    A vizet ne hagyd felügyelet nélkül, mert könnyen kifuthat!

    2

    Amikor a víz felforrt, egyszerre öntsd bele a lisztet, és egy fakanállal gyors mozdulatokkal keverd addig, amíg egynemű, sima masszát kapsz, ami elválik az edény falától.

    A liszt hozzáadása után gyorsan kell keverni, hogy ne csomósodjon össze a tészta!

    3

    Vedd le a lábast a tűzről, és hagyd a tésztát langyosra hűlni. Ezután egy tojást üss bele, és alaposan keverd el, amíg sima, fényes tésztát nem kapsz.

    Ha túl forró a tészta, a tojás megfőhet benne! Várj, amíg langyosra hűl.

    4

    A kész tésztát kanalazd egy csillagcsöves nyomózsákba. Egy mélyebb serpenyőben hevíts bőséges mennyiségű olajat, és amikor az eléri a 180°C-ot, óvatosan nyomj bele kb. 10 cm hosszú csíkokat.

    A churrosok sütésekor ne tegyél túl sokat egyszerre az olajba, mert összeérhetnek és nem sülnek meg egyenletesen.

    5

    Süsd a churrosokat aranybarnára (kb. 2-3 perc mindkét oldalon), majd szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    Ha nincs hőmérőd, egy darabka kenyér bedobásával ellenőrizheted az olajat: ha szépen pezseg, megfelelő a hőfok.

    6

    Egy tálban keverd össze a cukrot és a fahéjat, majd a még meleg churrosokat forgasd bele a fahéjas cukorba.

    A fahéjas cukor akkor tapad jól, ha a churros még meleg!

    7

    A lekvárt enyhén melegítsd fel, hogy kicsit folyósabb legyen, és könnyen mártogathasd bele a churrosokat. Tálald a lekvárt egy külön kis tálkában a churrosok mellé.

    Ha sűrűbb lekvárt használsz, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy mártogatós állagú legyen.