Churros túróval, finom túróval töltött churros, ropogós tésztában

Churros túróval

A churros egy hagyományos spanyol desszert, amelyet forró olajban sütnek ki, és rendszerint fahéjas cukorral szórnak meg. A túrós változat egy ínycsiklandó twistet ad, hiszen a túró lágy textúrája és enyhe savanykássága tökéletesen kiegészíti a ropogós churros tésztáját. Az étel különleges desszertként szolgálhat, és a túróval való töltés egy igazi frissítő ízélményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Víz
150 g Túró
50 g Cukor
1 csipet
50 g Vaj
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 l Olaj a sütéshez
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és a vizet egy lábasban melegítsd fel, amíg a vaj fel nem olvad.

    A víz és vaj keverékének elég melegnek kell lennie, de ne forrjon.

    2

    Add hozzá a lisztet és sót, és folyamatosan kevergetve pirítsd 2-3 percig, amíg a tészta összeáll.

    A tészta akkor lesz jó, amikor sűrűsödik és elválik a lábas falától.

    3

    Vedd le a tésztát a tűzről, és hagyd hűlni pár percig, majd add hozzá az egy tojást és alaposan keverd össze.

    Az tojás segítségével a tészta könnyed és rugalmas lesz.

    4

    A túrót törd át egy szűrőn, hogy sima krémet kapj, és keverd hozzá a vaníliás cukrot.

    A túró krémesebb lesz, ha finoman áttöröd, így jobban beleolvad a tésztába.

    5

    A túrós krémet töltsd a churros tésztába, és egy csillagcsúcsú habzsákba helyezd.

    A habzsák csillagcsúcsú szára segít a jellegzetes churros formák kialakításában.

    6

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, majd a tésztát a habzsákból kis csíkokban nyomd a forró olajba.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a churros ropogósra süljön, de ne túl forró, hogy ne égjen meg.

    7

    Süsd a churrost 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Az olaj hőmérsékletét figyeld, hogy elkerüld a túlzott barnulást vagy az alulsült churrost.

    8

    A friss churrost szedd ki az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudd itatni.

    A churrosokat hagyjuk kicsit hűlni, hogy a túró krém a tészta belsejében egyenletesen szétoszoljon.

    9

    Tálald a churrosokat cukorral meghintve, és élvezd a túrós változat ínycsiklandó ízét!

    A cukor helyett fahéjjal is meghintheted, hogy egy kicsit fűszeresebb legyen.