Ciorba de porc sertéshússal, gazdag húsleves zöldségekkel és friss petrezselyemmel tálalva

Ciorba de porc (sertéshússal)

A Ciorba de porc, vagyis román sertéshúsos leves, az egyik legismertebb étel Romániában, amelyet szinte minden háztartásban készítenek. Eredetileg az ünnepi étkezések részeként fogyasztották, mivel tápláló és gazdag ízvilágú étel. A hús és zöldségek kombinációja, valamint a fűszerek és ecet frissítő hatása egyedülálló élményt ad. A ciorba de porc egy igazi komfort étel, amely tökéletes választás a hideg téli napokra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (pl. lapocka vagy comb)
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségleves alaplé
1 csokor Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csipet Cukor
1 db Tojás
2 ek. Ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágjuk kisebb kockákra. A sárgarépát hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.

    A hús darabolásakor figyeljünk arra, hogy a darabok egyenletesek legyenek, hogy az étel egyenletesen főjön.

    2

    Egy nagy lábasban kezdjük el főzni a sertéshúst a zöldségleves alaplével. Amikor a hús elkezd forrni, csökkentsük a hőt, és főzzük 40 percig, amíg megpuhul.

    Ha a leves túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet.

    3

    A sárgarépát és a hagymát adjuk a leveshez, és főzzük tovább 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szeretnénk, a zöldségeket egy kicsit előfőzhetjük, hogy gyorsabban elkészüljenek.

    4

    Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és egy csipet cukrot.

    A fokhagyma ízesíti a levest, így érdemes frissen aprítani.

    5

    A leveshez keverjünk bele egy felvert tojást, majd adjuk hozzá az ecetet. Főzzük még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tojás hozzáadása krémesebbé teszi a levest, de figyeljünk, hogy ne főzzük túl, hogy ne váljon csomósá.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Tálaljuk forrón, friss kenyérrel.

    A friss petrezselyem felfrissíti a levest, és extra ízt ad hozzá.