A sertéshúst vágjuk kisebb kockákra. A sárgarépát hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
A hús darabolásakor figyeljünk arra, hogy a darabok egyenletesek legyenek, hogy az étel egyenletesen főjön.
Egy nagy lábasban kezdjük el főzni a sertéshúst a zöldségleves alaplével. Amikor a hús elkezd forrni, csökkentsük a hőt, és főzzük 40 percig, amíg megpuhul.
Ha a leves túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet.
A sárgarépát és a hagymát adjuk a leveshez, és főzzük tovább 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha szeretnénk, a zöldségeket egy kicsit előfőzhetjük, hogy gyorsabban elkészüljenek.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és egy csipet cukrot.
A fokhagyma ízesíti a levest, így érdemes frissen aprítani.
A leveshez keverjünk bele egy felvert tojást, majd adjuk hozzá az ecetet. Főzzük még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tojás hozzáadása krémesebbé teszi a levest, de figyeljünk, hogy ne főzzük túl, hogy ne váljon csomósá.
Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Tálaljuk forrón, friss kenyérrel.
A friss petrezselyem felfrissíti a levest, és extra ízt ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.