Ciorba de vacuta, román marhahúsos leves tálalva zöldségekkel

Ciorba de vacuta (marhahússal)

A Ciorba de vacuta egy hagyományos román étel, amelyet általában ünnepekkor vagy családi összejöveteleken fogyasztanak. A gazdag ízű marhahús, a friss zöldségek és a savanyú káposztalevél egyedülálló kombinációja kiemelkedő ízt ad ennek a levestípusnak. A tojásos habarás és a kapor hozzáadása különlegessé teszi, és igazán gazdag ízélményt biztosít. Ez a leves a román konyha egyik alapja, amelyet minden család saját módján készít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
300 g Zöldségkeverék (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
100 ml Savanyú káposzta leve
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss kapor
2 ek. Olaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábasban öntsd fel vízzel, és kezdd el főzni közepes lángon.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni a levest, használj nyomástartó edényt a hús gyorsabb megpuhulásához.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olajon, amíg üveges nem lesz.

    A pirított hagyma és fokhagyma íze mélyebbé teszi a levest. Ne hagyd túl pirulni!

    3

    A zöldségeket hámozd meg és vágd kockákra, majd add hozzá a lábasban lévő húshoz. Főzd további 30 percig.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket és textúrájukat.

    4

    Add hozzá a paradicsomokat, savanyú káposztalevet, sót és borsot. Főzd tovább 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A savanyú káposztalevél frissességet ad, és fokozza a leves gazdag ízét. Ha nem szereted túl savanyúnak, kevesebb levet is használhatsz.

    5

    Közben egy tálban verd fel a tojást, majd fokozatosan add hozzá a forró levesből egy merőkanálnyi levet. Ezt keverd jól el, majd öntsd vissza a levesbe.

    A tojás hozzáadása sűrűsít és krémessé teszi a levest, de ügyelj rá, hogy ne forrald, mert kicsapódhat.

    6

    Amikor a leves kész, szórd meg friss kaporral, és tálald melegen.

    A kapor frissessége tökéletesen illik a leveshez, és még ínycsiklandóbbá teszi.