A marhahúst tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábasban öntsd fel vízzel, és kezdd el főzni közepes lángon.
Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni a levest, használj nyomástartó edényt a hús gyorsabb megpuhulásához.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg olajon, amíg üveges nem lesz.
A pirított hagyma és fokhagyma íze mélyebbé teszi a levest. Ne hagyd túl pirulni!
A zöldségeket hámozd meg és vágd kockákra, majd add hozzá a lábasban lévő húshoz. Főzd további 30 percig.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket és textúrájukat.
Add hozzá a paradicsomokat, savanyú káposztalevet, sót és borsot. Főzd tovább 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A savanyú káposztalevél frissességet ad, és fokozza a leves gazdag ízét. Ha nem szereted túl savanyúnak, kevesebb levet is használhatsz.
Közben egy tálban verd fel a tojást, majd fokozatosan add hozzá a forró levesből egy merőkanálnyi levet. Ezt keverd jól el, majd öntsd vissza a levesbe.
A tojás hozzáadása sűrűsít és krémessé teszi a levest, de ügyelj rá, hogy ne forrald, mert kicsapódhat.
Amikor a leves kész, szórd meg friss kaporral, és tálald melegen.
A kapor frissessége tökéletesen illik a leveshez, és még ínycsiklandóbbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.