Ciorba Radauteana csirkehússal és tejföllel, egy tálban friss petrezselyemmel díszítve

Ciorba radauteana (csirkehússal és tejföllel)

A Ciorba Radauteana a román konyha egyik legismertebb és legkedveltebb levesévé vált, amelyet főként a Rădăuți régióban fogyasztanak. Az étel egy gazdag csirkehús alapléből készül, amelyet tejföllel és tojással habarunk, hogy egy selymes, krémes textúrát kapjunk. Az ízesítés egyszerű, de nagyszerű, hiszen a fokhagyma, a zeller és a petrezselyem kiemelik a csirkehús természetes ízét. Az eredeti receptet a román vidéken őrzik, és az étel különösen a téli hónapokban válik elengedhetetlenné a családok számára.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 15 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
1 db Fehér hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Petrezselyemgyökér
100 g Zeller
2 db Tojás
200 g Tejföl
100 g Tészta
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Citromlé
2 ek. Petrezselyem
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg annyi vízben, hogy ellepje, kb. 30 percig. Amikor kész, vedd ki, és hagyd kicsit hűlni, majd szedd le a csontokról. Az alaplevet szűrd le.

    Ha szeretnéd gazdagabbá tenni az ízét, adj a leveshez egy kis babérlevelet vagy egész borsot.

    2

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret karikázd fel. A zellert is apró kockákra vágd.

    A zöldségeket érdemes egyenlő méretűre vágni, hogy egyformán puhuljanak a főzés alatt.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát 2-3 percig. Ezt követően add hozzá a többi zöldséget, és keverd össze.

    A zöldségeket add hozzá a fokhagymához, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a hagyma is édesebb legyen.

    4

    Öntsd fel a levest a csirkehús alaplével, majd főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szeretnéd gazdagabb ízűre készíteni, hozzáadhatsz egy kis fehérborot is.

    5

    A tojásokat és a tejfölt keverd össze, majd öntsd a leveshez, miközben folyamatosan kevergeted. Ezzel a leves egy krémes textúrát kap.

    A tejfölös habarást fokozatosan add hozzá, hogy ne csapódjon ki a tojás. Használj szobahőmérsékletű tojást és tejfölt!

    6

    Add hozzá a felaprított csirkehúst, a citromlevet, sót és borsot. Főzd további 5-10 percig, majd tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissességet ad a levesnek, és jól kiemeli a tejföl krémességét.