Citromos álom torta tálalva

Citromos álom torta

A citromos álom torta egy könnyed és frissítő desszert, amely tökéletes választás a nyári hónapokra. A citrom intenzív íze és a krémes textúra igazán különlegessé teszi ezt a tortát. Ez a desszert az egyszerűségével és frissességével mindenkit lenyűgöz, aki megkóstolja. A kekszes alap ropogós textúrája tökéletesen harmonizál a lágy citromos krémmel, és az elegáns díszítés garantáltan ünnepi hangulatot teremt az asztalon. Tökéletes választás családi összejövetelekre, baráti találkozókra vagy akár csak egy hétvégi kényeztetéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Darált keksz
100 g Olvasztott vaj
300 ml Tejszín
250 g Mascarpone
100 g Porcukor
100 ml Citromlé
1 tk. Citromhéj (reszelt)
10 g Zselatin
50 ml Víztiszta zselé (opcionális díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába. Tedd hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjen.

    A kekszmorzsa legyen finom, így könnyebb összekeverni a vajjal. Használj egy pohár alját, hogy egyenletesen nyomkodd le a kekszes alapot.

    2

    Verd fel a tejszínt kemény habbá egy keverőtálban, majd tedd félre.

    A tejszín legyen nagyon hideg. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés porcukrot a keményebb habért.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a mascarponét, a porcukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, amíg sima krémet kapsz.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben keverhető. A citromlevet fokozatosan add hozzá, kóstold meg, hogy elég savanyú-e.

    4

    Oldd fel a zselatint egy kevés forró vízben, majd hagyd hűlni. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, keverd a mascarponés krémhez.

    A zselatin teljesen oldódjon fel a vízben, és ne legyen túl forró, amikor a krémhez adod, mert kicsaphatja a mascarponét. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre.

    5

    Óvatosan forgasd bele a tejszínhabot a citromos krémbe, hogy könnyű és levegős maradjon.

    A tejszínhabot óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne törjön össze és a krém levegős maradjon.

    6

    Öntsd a citromos krémet a kekszes alapra, simítsd el a tetejét, és tedd a tortát hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A hűtési idő alatt takard le a tortát fóliával, hogy ne vegyen át szagokat a hűtőből.

    7

    Tálalás előtt díszítsd friss citromkarikákkal, reszelt citromhéjjal vagy átlátszó zseléréteggel a torta tetején.

    A zseléréteg fényesebbé és tartósabbá teszi a díszítést. A citromkarikákat vékonyan szeleteld, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek.