Citromos Cupcake tálalva

Citromos Cupcake

A citromos cupcake egy frissítő édesség, amely a citrom savanykás és friss ízét ötvözi a puha, könnyed tésztával. A tésztája lágy, puha és könnyed, miközben a citrom aromája igazán különlegessé teszi ezt a desszertet. A citromos cupcake tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra, vagy amikor egy könnyed, de különleges desszertre vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
120 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Citromlé
1 db Citromhéj
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.

    Használj papír muffinformákat a könnyebb tisztítás érdekében, vagy szilikon formákat, ha környezetbarátabb megoldást szeretnél.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A vaj ne legyen túl forró, mert akkor a cukor megolvad és nem lesz krémes a massza.

    3

    Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.

    Ha a tojásokat egyenként adod hozzá, a massza jobban emulgeálódik és a cupcake könnyebb lesz.

    4

    A lisztet és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    5

    A citromhéjat reszeld le, és a citromlevet is add hozzá a masszához.

    A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér rész keserű.

    6

    A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    A tejet ne öntsd egyszerre a masszába, mert akkor kicsapódhat.

    7

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 20-25 percig, amíg a tűpróbát kiállják.

    A formákat ne töltsd túl, mert a tészta kifolyhat a sütés során. A tűpróba azt jelenti, hogy egy fogpiszkálót szúrsz a tésztába, és ha tisztán jön ki, akkor megsült.

    8

    Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    Ha a cupcake-eket túl sokáig hagyod a formában, akkor bepárásodhatnak.