Citromos-mézes cider tálalva

Citromos-mézes cider

A cider italok hosszú múltra tekintenek vissza, különösen az angol és francia kultúrában. A méz és a citrom hozzáadása nemcsak különleges ízt ad ennek a meleg italnak, hanem természetes immunerősítő hatású is. A fűszerek melegítő aromája és a citrus frissessége tökéletes harmóniát alkot, amely kifejezetten jól illik a hideg évszakokhoz. Ez a cider kiváló választás egy téli estén vagy egy baráti összejövetelen, amikor egy illatos és kellemes meleg italra vágysz. Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető receptet, és élvezd az ünnepi ízek tökéletes összhangját!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Almalé
50 ml Frissen facsart citromlé
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 db Csillagánizs
250 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet és a vizet egy közepes méretű lábosba, és kezdd el melegíteni közepes lángon.

    A legjobb íz érdekében használj jó minőségű, 100%-os almalevet. Ha szeretnél, használhatsz szénsavas almalevet is a végső italhoz.

    2

    Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a csillagánizst, majd keverd el.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs csillagánizs, elhagyhatod, vagy helyettesítheted egy kis szerecsendióval.

    3

    Facsard ki a citrom levét, és öntsd hozzá a cider alaphoz.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint állíthatod, attól függően, mennyire savanyúan szereted.

    4

    Adj hozzá két evőkanál mézet, majd keverd el, hogy teljesen feloldódjon.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a mézet, használhatsz barna cukrot vagy más édesítőt is.

    5

    Lassan melegítsd 10-15 percig, de ne forrald fel, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    Fontos, hogy ne forrald fel a cider-t, mert a forralás során a méz elveszítheti az ízét, és a fűszerek is keserűvé válhatnak.

    6

    Vedd le a tűzről, és hagyd állni néhány percig, hogy az aromák még jobban összeérjenek.

    Ez a lépés segít abban, hogy a fűszerek ízei jobban átjárják a cider-t, így még finomabb lesz az ital.

    7

    Szűrd le a cider-t egy kancsóba vagy bögrékbe, hogy a fűszerek ne kerüljenek bele.

    Használj finom szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy a legkisebb fűszermaradék is eltávolításra kerüljön.

    8

    Díszítsd egy friss citromkarikával és egy fahéjrúddal, majd tálald melegen.

    A citromkarikát vágd vékonyra, hogy könnyen a bögre szélére helyezhesd. Kínálhatsz mellé mézeskalácsot vagy más karácsonyi süteményt.