Citromos-mézes linzer tálalva

Citromos-mézes linzer

A linzer története a 17. századi Ausztriába nyúlik vissza, ahol először Linz városában vált népszerűvé. Azóta számtalan variációban készítik szerte a világon. A citrom és a méz kombinációja friss és különleges ízvilágot kölcsönöz ennek a klasszikus süteménynek, amely remek választás a mindennapokra és különleges alkalmakra egyaránt. Ideális kísérője lehet egy csésze tea vagy kávé mellett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Finomliszt
150 g Vaj
50 g Méz
50 g Porcukor
1 db Citromhéj
2 ek. Citromlé
1 db Tojássárgája
1 tk. Sütőpor
100 g Citromos cukormáz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír használata megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak a tepsire, és könnyebb lesz őket eltávolítani.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, porcukrot és sütőport. Add hozzá a citromhéjat, hogy az ízek összeérjenek.

    A citromhéjat reszeld finomra, és keverd alaposan a száraz hozzávalókhoz, hogy egyenletesen eloszoljon az íze.

    3

    Morzsold el a hideg vajat a száraz hozzávalókkal, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos. Használhatsz késes aprítót is, hogy gyorsabban elérd a morzsás állagot.

    4

    Add hozzá a tojássárgáját, a mézet és a citromlevet, majd gyors mozdulatokkal gyúrj homogén tésztát.

    A tésztát ne gyúrd túl, csak amíg összeáll, különben kemény lesz a linzer. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagra, majd szaggass belőle tetszőleges formákat linzerkiszúróval.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon meglágyul, tedd vissza a hűtőbe egy kicsit.

    6

    Helyezd a formákat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

    Figyeld a linzereket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Akkor jók, ha a széleik enyhén aranybarnák.

    7

    Hűtsd ki a linzereket, majd töltsd meg őket citromos cukormázzal, és ragaszd össze a párokat.

    A citromos cukormázhoz keverj porcukrot citromlével, amíg sűrű, de folyékony mázt nem kapsz. A mázat egy habzsákból könnyebben tudod a linzerekre nyomni.

    8

    Tálalás előtt hagyd a linzereket pár órára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés alatt a linzerek megpuhulnak, és a máz megszilárdul.