Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír használata megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak a tepsire, és könnyebb lesz őket eltávolítani.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, porcukrot és sütőport. Add hozzá a citromhéjat, hogy az ízek összeérjenek.
A citromhéjat reszeld finomra, és keverd alaposan a száraz hozzávalókhoz, hogy egyenletesen eloszoljon az íze.
Morzsold el a hideg vajat a száraz hozzávalókkal, amíg morzsás állagot nem kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos. Használhatsz késes aprítót is, hogy gyorsabban elérd a morzsás állagot.
Add hozzá a tojássárgáját, a mézet és a citromlevet, majd gyors mozdulatokkal gyúrj homogén tésztát.
A tésztát ne gyúrd túl, csak amíg összeáll, különben kemény lesz a linzer. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Nyújtsd ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagra, majd szaggass belőle tetszőleges formákat linzerkiszúróval.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon meglágyul, tedd vissza a hűtőbe egy kicsit.
Helyezd a formákat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Figyeld a linzereket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Akkor jók, ha a széleik enyhén aranybarnák.
Hűtsd ki a linzereket, majd töltsd meg őket citromos cukormázzal, és ragaszd össze a párokat.
A citromos cukormázhoz keverj porcukrot citromlével, amíg sűrű, de folyékony mázt nem kapsz. A mázat egy habzsákból könnyebben tudod a linzerekre nyomni.
Tálalás előtt hagyd a linzereket pár órára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a linzerek megpuhulnak, és a máz megszilárdul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.