Citromos-narancsos kuglóf tálalva

Citromos-narancsos kuglóf

A citromos-narancsos kuglóf egy frissítő és könnyed desszert, amely a citrusok élénk ízét ötvözi a kuglóf puha textúrájával. Ez a sütemény tökéletes választás egy baráti találkozóra, uzsonnára vagy akár ünnepi asztalra. Az egyszerűen elkészíthető recept garantáltan mindenkit lenyűgöz. A narancs és citrom harmóniája teszi ezt a kuglófot igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
3 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Narancslé
50 ml Citromlé
1 db Narancshéj
1 db Citromhéj
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd szórd meg liszttel.

    A forma alapos kivajazása és lisztezése biztosítja, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön sütés után. A liszt helyett használhatsz darált mandulát is.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a reszelt narancs- és citromhéjat.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, és a só kiemelje az ízeket. A citrusok héját csak a színes részéből reszeld, mert a fehér része keserű.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos állagot kapsz.

    A tojásokat legalább 5 percig verd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A habos állag elérése kulcsfontosságú a kuglóf végső textúrájához.

    4

    Olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá a narancslevet és a citromlevet.

    A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A citruslevek frissességet és nedvességet adnak a kuglófnak.

    5

    Lassan keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves keverékkel, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva, kis adagokban keverd össze, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a kuglóf.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.

    A tésztát egyenletesen oszlasd el a formában, hogy a kuglóf egyenletesen süljön meg. Üsd a formát párszor az asztalhoz, hogy a légbuborékok távozzanak.

    7

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A hűtés után könnyebben kijön a formából. Ha nehezen jön ki, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel. A formát takard le egy nedves konyharuhával, ez is segíthet.

    9

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd narancs- és citromszeletekkel.

    A porcukrot szitálva szórd a kuglófra, hogy egyenletesebb legyen. A narancs- és citromszeleteket vékonyra vágd, és rendezd el őket mutatósan a kuglófon.