Forrald fel a vizet egy lábosban vagy vízforralóban.
Használj szűrt vizet a legjobb íz eléréséhez.
Amíg a víz forr, vágd félbe a citromot. Az egyik feléből facsarj ki levet, a másik felét szeleteld fel vékony karikákra.
A citromot felhasználás előtt görgesd át a pulton, így több levet tudsz belőle kifacsarni.
A forrásban lévő vízhez add hozzá a szegfűszeget és a fahéjrudat, majd hagyd 2-3 percig főni, hogy az ízek kioldódjanak.
Ne főzd túl sokáig a fűszereket, mert keserű ízt adhatnak a teának.
Helyezd a fekete tea filtert a vízbe, és hagyd ázni 3-5 percig, az ízlésednek megfelelően.
A tea áztatási ideje függ a tea típusától és az ízlésedtől. Kóstold meg közben, hogy elkerüld a túláztatást.
Vedd ki a teafiltert és keverd hozzá a frissen facsart citromlevet, majd adj hozzá mézet ízlés szerint.
A citromlevet csak a teafilter eltávolítása után add hozzá, mert a savasság befolyásolhatja a tea ízét.
Öntsd a teát bögrékbe, és díszítsd a citromkarikákkal. Azonnal tálald, hogy a fűszerek és a méz friss aromája megmaradjon.
A citromkarikák helyett használhatsz narancskarikákat is a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.