Friss, aranybarna Clafoutis fĂŒgĂ©vel, tĂĄlalva

Clafoutis fĂŒgĂ©vel

A Clafoutis az egyik legismertebb francia desszert, amelyet Limoges vĂĄrosĂĄban kĂ©szĂ­tettek elƑször. Az Ă©tel gyökerei az egyszerƱsĂ©gben rejlenek: tojĂĄs, tej Ă©s liszt keverĂ©ke adja a tĂ©szta alapjĂĄt, amit gyĂŒmölcsökkel gazdagĂ­tanak. Az egyik legnĂ©pszerƱbb vĂĄltozata a fĂŒgĂ©vel kĂ©szĂŒlt, ami a desszertben egy gazdag, Ă©des Ă­zt ad. A fĂŒgĂ©k az Ă©des Ă­zĂŒkkel Ă©s lĂ©dĂșs textĂșrĂĄjukkal remekĂŒl illeszkednek a tĂ©szta puhasĂĄgĂĄhoz. Ez a recept egyszerƱ, gyors Ă©s finom, tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs akĂĄr csalĂĄdi desszertkĂ©nt, akĂĄr kĂŒlönleges alkalmakra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 4 db FĂŒge
⭕ 100 g Liszt
⭕ 80 g Cukor
⭕ 300 ml Tej
⭕ 3 db Tojás
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 10 g Vaj a formához

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒgĂ©ket mosd meg, hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd Ƒket kisebb darabokra Ă©s tedd egy vajjal kikent, közepes mĂ©retƱ tĂĄlba.

    A fĂŒgĂ©ket nem szĂŒksĂ©ges tĂșl aprĂłra vĂĄgni, hogy megƑrizzĂ©k a textĂșrĂĄjukat a sĂŒtĂ©s közben.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot, sĂŒtƑport Ă©s sĂłt.

    A lisztet szitĂĄlva keverd a többi hozzĂĄvalĂłhoz, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.

    3

    Add hozzå a 3 tojåst és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztåt kapj.

    Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱnek tƱnik, egy kevĂ©s tej hozzĂĄadĂĄsĂĄval hĂ­gĂ­thatod.

    4

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a fĂŒgĂ©re a tĂĄlba, Ă©s egyenletesen oszlasd el a tetejĂ©n.

    Ne keverd tĂșl erƑsen a tĂ©sztĂĄt a fĂŒgĂ©vel, hogy a gyĂŒmölcs ne törjön össze.

    5

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 40-45 percig, amĂ­g a teteje aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Ne nyisd ki a sĂŒtƑt az elsƑ 30 percben, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedjen Ă©s egyenletesen sĂŒljön!

    6

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, hagyd hƱlni pĂĄr percig, majd szĂłrd meg porcukorral a tetejĂ©t Ă©s tĂĄlald.

    A frissen sĂŒlt Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is Ă­zletes desszert lesz belƑle!