A fĂŒgĂ©ket mosd meg, hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd Ćket kisebb darabokra Ă©s tedd egy vajjal kikent, közepes mĂ©retƱ tĂĄlba.
A fĂŒgĂ©ket nem szĂŒksĂ©ges tĂșl aprĂłra vĂĄgni, hogy megĆrizzĂ©k a textĂșrĂĄjukat a sĂŒtĂ©s közben.
Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, vanĂliĂĄs cukrot, sĂŒtĆport Ă©s sĂłt.
A lisztet szitĂĄlva keverd a többi hozzĂĄvalĂłhoz, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.
Add hozzå a 3 tojåst és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztåt kapj.
Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱnek tƱnik, egy kevĂ©s tej hozzĂĄadĂĄsĂĄval hĂgĂthatod.
Ăntsd a tĂ©sztĂĄt a fĂŒgĂ©re a tĂĄlba, Ă©s egyenletesen oszlasd el a tetejĂ©n.
Ne keverd tĂșl erĆsen a tĂ©sztĂĄt a fĂŒgĂ©vel, hogy a gyĂŒmölcs ne törjön össze.
SĂŒsd 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 40-45 percig, amĂg a teteje aranybarnĂĄra sĂŒl.
Ne nyisd ki a sĂŒtĆt az elsĆ 30 percben, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedjen Ă©s egyenletesen sĂŒljön!
MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, hagyd hƱlni pĂĄr percig, majd szĂłrd meg porcukorral a tetejĂ©t Ă©s tĂĄlald.
A frissen sĂŒlt Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is Ăzletes desszert lesz belĆle!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.