Friss, aranybarna Clafoutis fügével, tálalva

Clafoutis fügével

A Clafoutis az egyik legismertebb francia desszert, amelyet Limoges városában készítettek először. Az étel gyökerei az egyszerűségben rejlenek: tojás, tej és liszt keveréke adja a tészta alapját, amit gyümölcsökkel gazdagítanak. Az egyik legnépszerűbb változata a fügével készült, ami a desszertben egy gazdag, édes ízt ad. A fügék az édes ízükkel és lédús textúrájukkal remekül illeszkednek a tészta puhaságához. Ez a recept egyszerű, gyors és finom, tökéletes választás akár családi desszertként, akár különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Füge
100 g Liszt
80 g Cukor
300 ml Tej
3 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A fügéket mosd meg, hámozd meg, majd vágd őket kisebb darabokra és tedd egy vajjal kikent, közepes méretű tálba.

    A fügéket nem szükséges túl apróra vágni, hogy megőrizzék a textúrájukat a sütés közben.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.

    A lisztet szitálva keverd a többi hozzávalóhoz, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Add hozzá a 3 tojást és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.

    Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod.

    4

    Öntsd a tésztát a fügére a tálba, és egyenletesen oszlasd el a tetején.

    Ne keverd túl erősen a tésztát a fügével, hogy a gyümölcs ne törjön össze.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!

    6

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is ízletes desszert lesz belőle!