Friss, aranybarna Clafoutis meggyel, tálalva

Clafoutis meggyel

A Clafoutis meggyel a francia Limoges régióból származik, és a klasszikus változata a cseresznyével készült receptnek. Az eredeti változatot egyszerű, alapanyagokban gazdag tésztából készítik, és az íze a meggyel egyensúlyban van. A Clafoutis titka, hogy a tojás, liszt és tej keverékének köszönhetően egy puha, krémes textúrájú desszertet kapunk, amely a gyümölcsök frissességét csodálatosan kiemeli. A meggyes változat a nyári hónapokban a legnépszerűbb, mivel a friss meggy íze tökéletesen illik ehhez a könnyed desszerthez. Akár ünnepi asztalon, akár hétvégi pihenéskor is remek választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Meggyszemek
100 g Liszt
80 g Cukor
300 ml Tej
3 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meggyeket mosd meg, szedd ki a csonthéjat, majd tedd őket egy vajjal kikent, közepes méretű tálba.

    Ha friss meggyet használsz, ügyelj rá, hogy a csonthéját teljesen eltávolítsd, hogy ne legyen keserű az étel.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.

    Ha szeretnél extra ízt adni a tésztához, egy csipet fahéjat is hozzáadhatsz.

    3

    Adj hozzá 3 tojást és a tejet. Használj egy habverőt vagy egy kézi mixer segítségével, hogy sima, homogén tésztát kapj.

    Ne habverj túl erősen, csak addig, amíg jól összekeveredik minden, így elkerülheted a túlzott habzást.

    4

    Öntsd a tésztát a meggyekre a tálba, és egyenletesen oszlasd el a tetején.

    Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod, hogy könnyen eloszoljon a gyümölcsön.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen!

    6

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes desszert lesz belőle!