A meggyeket mosd meg, szedd ki a csonthéjat, majd tedd őket egy vajjal kikent, közepes méretű tálba.
Ha friss meggyet használsz, ügyelj rá, hogy a csonthéját teljesen eltávolítsd, hogy ne legyen keserű az étel.
Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.
Ha szeretnél extra ízt adni a tésztához, egy csipet fahéjat is hozzáadhatsz.
Adj hozzá 3 tojást és a tejet. Használj egy habverőt vagy egy kézi mixer segítségével, hogy sima, homogén tésztát kapj.
Ne habverj túl erősen, csak addig, amíg jól összekeveredik minden, így elkerülheted a túlzott habzást.
Öntsd a tésztát a meggyekre a tálba, és egyenletesen oszlasd el a tetején.
Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod, hogy könnyen eloszoljon a gyümölcsön.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen!
Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.
A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes desszert lesz belőle!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.