Friss, aranybarna Clafoutis meggyel, tĂĄlalva

Clafoutis meggyel

A Clafoutis meggyel a francia Limoges rĂ©giĂłbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a klasszikus vĂĄltozata a cseresznyĂ©vel kĂ©szĂŒlt receptnek. Az eredeti vĂĄltozatot egyszerƱ, alapanyagokban gazdag tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂ­tik, Ă©s az Ă­ze a meggyel egyensĂșlyban van. A Clafoutis titka, hogy a tojĂĄs, liszt Ă©s tej keverĂ©kĂ©nek köszönhetƑen egy puha, krĂ©mes textĂșrĂĄjĂș desszertet kapunk, amely a gyĂŒmölcsök frissessĂ©gĂ©t csodĂĄlatosan kiemeli. A meggyes vĂĄltozat a nyĂĄri hĂłnapokban a legnĂ©pszerƱbb, mivel a friss meggy Ă­ze tökĂ©letesen illik ehhez a könnyed desszerthez. AkĂĄr ĂŒnnepi asztalon, akĂĄr hĂ©tvĂ©gi pihenĂ©skor is remek vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g Meggyszemek
⭕ 100 g Liszt
⭕ 80 g Cukor
⭕ 300 ml Tej
⭕ 3 db Tojás
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 10 g Vaj a formához

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meggyeket mosd meg, szedd ki a csonthĂ©jat, majd tedd Ƒket egy vajjal kikent, közepes mĂ©retƱ tĂĄlba.

    Ha friss meggyet hasznĂĄlsz, ĂŒgyelj rĂĄ, hogy a csonthĂ©jĂĄt teljesen eltĂĄvolĂ­tsd, hogy ne legyen keserƱ az Ă©tel.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot, sĂŒtƑport Ă©s sĂłt.

    Ha szeretnél extra ízt adni a tésztåhoz, egy csipet fahéjat is hozzåadhatsz.

    3

    Adj hozzĂĄ 3 tojĂĄst Ă©s a tejet. HasznĂĄlj egy habverƑt vagy egy kĂ©zi mixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel, hogy sima, homogĂ©n tĂ©sztĂĄt kapj.

    Ne habverj tĂșl erƑsen, csak addig, amĂ­g jĂłl összekeveredik minden, Ă­gy elkerĂŒlheted a tĂșlzott habzĂĄst.

    4

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a meggyekre a tĂĄlba, Ă©s egyenletesen oszlasd el a tetejĂ©n.

    Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱnek tƱnik, egy kevĂ©s tej hozzĂĄadĂĄsĂĄval hĂ­gĂ­thatod, hogy könnyen eloszoljon a gyĂŒmölcsön.

    5

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 40-45 percig, amĂ­g a teteje szĂ©pen megemelkedik Ă©s aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Ne nyisd ki a sĂŒtƑt az elsƑ 30 percben, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedjen!

    6

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, hagyd hƱlni pĂĄr percig, majd szĂłrd meg porcukorral a tetejĂ©t Ă©s tĂĄlald.

    A frissen sĂŒlt Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is nagyon Ă­zletes desszert lesz belƑle!