A meggyeket mosd meg, szedd ki a csonthĂ©jat, majd tedd Ćket egy vajjal kikent, közepes mĂ©retƱ tĂĄlba.
Ha friss meggyet hasznĂĄlsz, ĂŒgyelj rĂĄ, hogy a csonthĂ©jĂĄt teljesen eltĂĄvolĂtsd, hogy ne legyen keserƱ az Ă©tel.
Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, vanĂliĂĄs cukrot, sĂŒtĆport Ă©s sĂłt.
Ha szeretnĂ©l extra Ăzt adni a tĂ©sztĂĄhoz, egy csipet fahĂ©jat is hozzĂĄadhatsz.
Adj hozzĂĄ 3 tojĂĄst Ă©s a tejet. HasznĂĄlj egy habverĆt vagy egy kĂ©zi mixer segĂtsĂ©gĂ©vel, hogy sima, homogĂ©n tĂ©sztĂĄt kapj.
Ne habverj tĂșl erĆsen, csak addig, amĂg jĂłl összekeveredik minden, Ăgy elkerĂŒlheted a tĂșlzott habzĂĄst.
Ăntsd a tĂ©sztĂĄt a meggyekre a tĂĄlba, Ă©s egyenletesen oszlasd el a tetejĂ©n.
Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱnek tƱnik, egy kevĂ©s tej hozzĂĄadĂĄsĂĄval hĂgĂthatod, hogy könnyen eloszoljon a gyĂŒmölcsön.
SĂŒsd 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 40-45 percig, amĂg a teteje szĂ©pen megemelkedik Ă©s aranybarnĂĄra sĂŒl.
Ne nyisd ki a sĂŒtĆt az elsĆ 30 percben, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedjen!
MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, hagyd hƱlni pĂĄr percig, majd szĂłrd meg porcukorral a tetejĂ©t Ă©s tĂĄlald.
A frissen sĂŒlt Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is nagyon Ăzletes desszert lesz belĆle!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.