Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.
A lisztet szitálva keverd a többi hozzávalóhoz, hogy elkerüld a csomósodást.
Add hozzá a 3 tojást és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl sűrű a tészta, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod.
Öntsd a tésztát egy vajjal kikent sütőformába.
A sütőformát mindig jól vajazd ki, hogy a tészta könnyedén kijöjjön a formából.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és egy kicsit megemelkedik.
Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!
Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.
A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is ízletes desszert lesz belőle!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.