Friss, aranybarna Clafoutis vaníliával, tálalva

Clafoutis vaníliával

A Clafoutis a francia konyha klasszikus desszertje, amelyet eredetileg cseresznyével készítettek Limoges városában. Az idők során a recept sokféle gyümölcsöt és ízesítést elbírt, például a vaníliát, amely egy igazán gazdag és illatos élményt ad a desszertnek. A tészta lágy, krémes textúrája jól illik a vanília édes aromájához, ami igazán különlegessé teszi ezt az ételt. A vaníliás változat minden édesszájú számára tökéletes választás, legyen szó akár egy vasárnapi desszertről, akár egy családi összejövetelről.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tej
100 g Liszt
80 g Cukor
3 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.

    A lisztet szitálva keverd a többi hozzávalóhoz, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Add hozzá a 3 tojást és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű a tészta, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod.

    3

    Öntsd a tésztát egy vajjal kikent sütőformába.

    A sütőformát mindig jól vajazd ki, hogy a tészta könnyedén kijöjjön a formából.

    4

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és egy kicsit megemelkedik.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!

    5

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is ízletes desszert lesz belőle!