Cobbler barackkal, egy sütemény friss barackkal és omlós tésztával

Cobbler barackkal

A cobbler egy klasszikus amerikai desszert, amelyet különféle gyümölcsökkel készítenek. A tésztája könnyed, puha és omlós, míg a gyümölcs réteg gazdag és édes. Az adás előtti friss barackok teszik a cobblert még ínycsiklandóbbá, míg a sütemény ropogós teteje egyedülálló textúrát biztosít. A cobbler az egyik legnépszerűbb sütemény az amerikai délvidéken, és a meleg barackok és az omlós tészta kombinációja mindig sikeres választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss barack
100 g Cukor
200 g Liszt
2 tk. Sütőpor
1 csipet
50 g Vaj
150 ml Tej
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A barackokat mosd meg, távolítsd el a magokat, majd vágd fel kis darabokra.

    Friss, érett barackokat használj, hogy az ízük intenzívebb legyen.

    2

    Egy tálban keverd össze a barackokat a cukorral, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy a cukor feloldódjon és a barackok levet eresszenek.

    A cukor segít kiemelni a barack édességét és levet ad neki, így a cobbler szósza gazdagabb lesz.

    3

    A lisztet, sütőport, sót és vaníliás cukrot egy tálban keverd össze, majd add hozzá a felolvasztott vajat.

    A vaj segít a tészta omlós textúrájának kialakításában, így a cobbler könnyű és levegős lesz.

    4

    Add hozzá a tejet a lisztes keverékhez, és keverd össze, amíg sűrű tésztát nem kapsz.

    Ha túl sűrű a tészta, egy kis plusz tejet adhatunk hozzá, hogy könnyebben teríthető legyen.

    5

    A barackokat öntsd egy hőálló edénybe, majd kanállal halmozd rá a tésztát.

    Próbáld egyenletesen eloszlatni a tésztát a barackok tetején, hogy minden falat finom legyen.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    A sütési idő végén egy tűvel ellenőrizheted, hogy a tészta átsült-e.

    7

    A kész cobblert hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald vaníliafagyival vagy tejszínhabbal.

    A vaníliafagyi csodálatosan kiegészíti a meleg cobblert, de akár friss tejszínhabbal is finom.