A barackokat mosd meg, távolítsd el a magokat, majd vágd fel kis darabokra.
Friss, érett barackokat használj, hogy az ízük intenzívebb legyen.
Egy tálban keverd össze a barackokat a cukorral, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy a cukor feloldódjon és a barackok levet eresszenek.
A cukor segít kiemelni a barack édességét és levet ad neki, így a cobbler szósza gazdagabb lesz.
A lisztet, sütőport, sót és vaníliás cukrot egy tálban keverd össze, majd add hozzá a felolvasztott vajat.
A vaj segít a tészta omlós textúrájának kialakításában, így a cobbler könnyű és levegős lesz.
Add hozzá a tejet a lisztes keverékhez, és keverd össze, amíg sűrű tésztát nem kapsz.
Ha túl sűrű a tészta, egy kis plusz tejet adhatunk hozzá, hogy könnyebben teríthető legyen.
A barackokat öntsd egy hőálló edénybe, majd kanállal halmozd rá a tésztát.
Próbáld egyenletesen eloszlatni a tésztát a barackok tetején, hogy minden falat finom legyen.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A sütési idő végén egy tűvel ellenőrizheted, hogy a tészta átsült-e.
A kész cobblert hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald vaníliafagyival vagy tejszínhabbal.
A vaníliafagyi csodálatosan kiegészíti a meleg cobblert, de akár friss tejszínhabbal is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.