A meggyet mosd meg és távolítsd el a csontrészét. Egy tálban keverd össze a meggyet a cukor felével és egy csipet fahéjjal. Hagyj egy kicsit pihenni, hogy a gyümölcs kiadja a levét.
Ha a meggy túl savanyú, bátran adj hozzá még cukrot, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, vaníliás cukrot és a maradék cukrot.
A száraz összetevők alapos keverése segít abban, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A vajat olvaszd fel, majd add hozzá a tejjel együtt a lisztes keverékhez. Keverd jól össze, hogy egy sima tészta keletkezzen.
A vajat ne forrósítsd túl, mert így elveszíti a finom ízét és túlságosan zsíros lesz a tészta.
A meggyet öntsd egy sütőformába, majd a tésztát egyenletesen terítsd rá a gyümölcsre.
Ha szeretnéd, díszítheted a tésztát egy kis fahéjjal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 35-40 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz, és a meggy szörpje buborékolni kezd.
A sütési idő sütőtípusonként változhat, ezért a legjobb, ha 30 perc után tűpróbát végzel.
Miután elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.
A vanília fagylalt segít a meggy savanykás ízének kiegyensúlyozásában és extra krémességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.