Cobbler meggyel, friss tésztával és meggyszörppel tálalva

Cobbler meggyel

A cobbler egy hagyományos amerikai desszert, amely az 19. századi amerikai vidéki konyhából származik. A meggy, mint friss, savanykás gyümölcs, remekül illik a könnyű tésztához, és a meleg piskótát ropogósra sütve egy igazi ínycsiklandó édesség alakul ki. Az étel különlegessége, hogy egyszerűen elkészíthető, mégis a meggyszörp gazdag ízével és a fahéj finom illatával igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Cseresznye vagy meggy
150 g Cukor
200 g Liszt
2 tk. Sütőpor
0.5 tk.
120 ml Tej
100 g Vaj
1 tk. Vaníliás cukor
1 tk. Cinnamon (fahéj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meggyet mosd meg és távolítsd el a csontrészét. Egy tálban keverd össze a meggyet a cukor felével és egy csipet fahéjjal. Hagyj egy kicsit pihenni, hogy a gyümölcs kiadja a levét.

    Ha a meggy túl savanyú, bátran adj hozzá még cukrot, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, vaníliás cukrot és a maradék cukrot.

    A száraz összetevők alapos keverése segít abban, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    A vajat olvaszd fel, majd add hozzá a tejjel együtt a lisztes keverékhez. Keverd jól össze, hogy egy sima tészta keletkezzen.

    A vajat ne forrósítsd túl, mert így elveszíti a finom ízét és túlságosan zsíros lesz a tészta.

    4

    A meggyet öntsd egy sütőformába, majd a tésztát egyenletesen terítsd rá a gyümölcsre.

    Ha szeretnéd, díszítheted a tésztát egy kis fahéjjal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    5

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 35-40 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz, és a meggy szörpje buborékolni kezd.

    A sütési idő sütőtípusonként változhat, ezért a legjobb, ha 30 perc után tűpróbát végzel.

    6

    Miután elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.

    A vanília fagylalt segít a meggy savanykás ízének kiegyensúlyozásában és extra krémességet ad az ételnek.