Cocada mandulával, édes kókuszos édesség mandulával és lime levével

Cocada mandulával

A cocada egy hagyományos brazil édesség, amely a trópusi konyha egyik alapja. A kókusz és a cukor keveréke, amelyet gyakran friss lime levével és mandulával gazdagítanak, ínycsiklandó édességet alkot. Az édesség népszerű a dél-amerikai országokban, és minden falatja egy darabka trópusi élvezet. Képzeld el, ahogy a ropogós mandula és a kókusz édes aromája egyesül, miközben az étel illata betölti a konyhát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kókuszreszelék
100 g Mandula
150 g Cukor
200 ml Tej
100 ml Víz
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát vágd apróra vagy durvára, hogy egyenletesebb legyen a textúra az édességben.

    Ha még ropogósabb állagot szeretnél, pirítsd meg a mandulát egy száraz serpenyőben, mielőtt hozzáadnád a keverékhez.

    2

    Egy lábasban keverd össze a kókuszreszeléket, a cukrot, a vizet, a tejet és a vaníliát, majd kezd el melegíteni közepes lángon.

    A cukor lassú feloldása segít, hogy az édesség ne legyen kristályos, hanem sima állagú.

    3

    Folyamatosan kevergetve főzd a keveréket 10-12 percig, amíg a sűrűsödni kezd.

    Figyelj arra, hogy ne hagyd, hogy leégjen, mivel a kókusz könnyen megéghet. Ha szükséges, csökkentsd a hőt.

    4

    Amikor a keverék besűrűsödött, add hozzá a lime levét és az apróra vágott mandulát, majd keverd jól össze.

    A lime friss savanykássága tökéletesen kiegyensúlyozza a kókusz édességét, és új dimenziót ad az ízeknek.

    5

    Vegyél ki kis adagokat, és formálj belőlük kis golyókat vagy pogácsákat, majd hagyd őket teljesen kihűlni.

    Használj vizes kezet a formázáshoz, hogy ne ragadjon a massza.