Cocada sűrített tejjel tálalva

Cocada sűrített tejjel

A Cocada egy hagyományos brazil édesség, amely sűrített tejjel és kókuszreszelékkel készül. Az étel a 17. században, a portugál gyarmatosítás idején vált népszerűvé Brazíliában. A desszert különösen a karneváli időszakban népszerű, és számos változata létezik. Az eredeti recept egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, és tökéletes édesség a kókuszrajongók számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Kókuszreszelék
400 ml Sűrített tej
100 g Cukor
50 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a sűrített tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot.

    Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon a sűrített tejben, mielőtt a tűzre tennéd.

    2

    Folyamatos keverés mellett melegítsd a keveréket alacsony lángon, amíg a cukor fel nem oldódik és egy kis szirupot nem kapsz.

    A keverést folyamatosan végezd, hogy ne égjen le az alap.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket és egy csipet sót, majd folytasd a keverést.

    A kókuszreszeléket alaposan dolgozd bele, hogy a keverék jól összekeveredjen.

    4

    Tedd hozzá a vajat és keverd, amíg teljesen el nem olvad.

    A vaj hozzáadásával krémesebb állagot kap a cocada.

    5

    Addig főzd, amíg a massza sűrűsödik és a keverék elkezd elválni az edény aljától.

    Figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen odaéghet.

    6

    Miután a massza elérte a megfelelő sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, egy kicsit hagyhatod a cocadát a hűtőben.

    7

    Amikor a massza már elég hűlt, formálj belőle kis golyókat, vagy tálald tetszés szerint.

    A cocada golyók könnyen formázhatók, ha nedves kézzel dolgozol, hogy ne ragadjon.