Egy közepes lábasban keverd össze a sűrített tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot.
Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon a sűrített tejben, mielőtt a tűzre tennéd.
Folyamatos keverés mellett melegítsd a keveréket alacsony lángon, amíg a cukor fel nem oldódik és egy kis szirupot nem kapsz.
A keverést folyamatosan végezd, hogy ne égjen le az alap.
Add hozzá a kókuszreszeléket és egy csipet sót, majd folytasd a keverést.
A kókuszreszeléket alaposan dolgozd bele, hogy a keverék jól összekeveredjen.
Tedd hozzá a vajat és keverd, amíg teljesen el nem olvad.
A vaj hozzáadásával krémesebb állagot kap a cocada.
Addig főzd, amíg a massza sűrűsödik és a keverék elkezd elválni az edény aljától.
Figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen odaéghet.
Miután a massza elérte a megfelelő sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, egy kicsit hagyhatod a cocadát a hűtőben.
Amikor a massza már elég hűlt, formálj belőle kis golyókat, vagy tálald tetszés szerint.
A cocada golyók könnyen formázhatók, ha nedves kézzel dolgozol, hogy ne ragadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.