Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat verd fel egy tálban, majd tedd félre.
A tojásokat csak annyira verd fel, hogy a fehérje és a sárgája jól összeolvadjon.
Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávalót jól keverd el.
Ha van rá lehetőséged, szitáld át a lisztet és kukoricalisztet, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat, a tejet és a joghurtot. Keverd össze az egészet, amíg a tészta sima és egynemű lesz.
Ne keverd túl a tésztát, mert az megkeményítheti a cornbread-et.
Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.
A tészta sima eloszlatása érdekében használd a kanál hátulját, hogy egyenletes legyen a felület.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül. A tűpróba segít, hogy biztos legyél benne, hogy átsült a tészta.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért ne nyisd túl gyakran a sütő ajtaját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.