Joghurtos cornbread szeletek, rusztikus tálalásban

Cornbread joghurttal

A cornbread az amerikai konyha egyik hagyományos étele, amely kukoricalisztből készül. A joghurttal való variációja egy extra lágy és finom állagot ad a tésztának. A joghurt segít megőrizni a tészta puhaságát, és egy kellemes krémes ízt ad neki. Ez a változat remek reggelire, uzsonnára, vagy akár egy gyors vacsorához is. A joghurtos cornbread egy egyszerű, de nagyszerű étel, ami gyorsan elkészíthető és mindig finom. Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, próbálj hozzáadni egy kevés reszelt sajtot a tésztához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
240 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
150 g Joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat verd fel egy tálban, majd tedd félre.

    A tojásokat csak annyira verd fel, hogy a fehérje és a sárgája jól összeolvadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávalót jól keverd el.

    Ha van rá lehetőséged, szitáld át a lisztet és kukoricalisztet, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat, a tejet és a joghurtot. Keverd össze az egészet, amíg a tészta sima és egynemű lesz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert az megkeményítheti a cornbread-et.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.

    A tészta sima eloszlatása érdekében használd a kanál hátulját, hogy egyenletes legyen a felület.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül. A tűpróba segít, hogy biztos legyél benne, hogy átsült a tészta.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért ne nyisd túl gyakran a sütő ajtaját.