Tojásos cornbread szeletek, szépen tálalva egy egyszerű tányéron

Cornbread tojással

A cornbread egy amerikai hagyományos étel, melyet kukoricalisztből készítenek. A tojásos változat tökéletesen illik reggeliként, uzsonnára vagy akár egy gyors vacsorára is. A tojás hozzáadása gazdagítja az ízeket, miközben a textúra puha és enyhén szaftos marad. Ha még gazdagabbá szeretnéd tenni, próbálj meg egy kevés sajtot is hozzáadni a tésztához, hogy még finomabb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
240 ml Tej
50 g Vaj
3 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat verd fel egy tálban, majd tedd félre.

    A tojásokat ne verd túl, csak annyira, hogy a fehérje és a sárgája jól összeolvadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávaló legyen jól elvegyítve.

    Szitálj át minden száraz hozzávalót, hogy elkerüld a csomókat és sima tésztát kapj.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat és a tejet. Keverd össze az egészet, amíg a tészta sima lesz.

    A vajat ne öntsd közvetlenül a tojásokra, először hűtsd le, hogy ne főzze meg a tojásokat.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.

    A tészta sima eloszlatásához használd a kanál hátsó részét, hogy egyenletes legyen.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért érdemes ellenőrizni egy fogpiszkálóval, hogy átsült-e.