Cornetto Triple Chocolate fagylalt háromféle csokoládéval és ropogós tölcsérrel tálalva

Cornetto Triple Chocolate

A Cornetto Triple Chocolate fagylalt az igazi csokoládé szerelmeseinek készült. Háromféle csokoládé – étcsokoládé, tejcsokoládé és fehér csokoládé – egyesül ebben a prémium tölcséres fagylaltban. A roppanós csokoládébevonat és az intenzív csokoládés ízvilág garantálja, hogy minden falat egy kis csokoládémennyország legyen. Ha szereted a csokoládét minden formájában, ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
100 g Étcsokoládé
100 g Tejcsokoládé
100 g Fehér csokoládé
20 g Kakaópor
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojássárgája
20 ml Kókuszolaj
6 db Ostyatölcsér
50 g Csokoládé forgács
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a kakaóport, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ügyelj rá, hogy a hőfok alacsony maradjon, különben a tej és a tejszín leéghet az edény aljára.

    2

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét és a tejcsokoládét, majd kevergesd, amíg teljesen elolvad és sima állagot kap.

    Használj jó minőségű csokoládét a gazdagabb íz érdekében. A csokoládét apróra vágva gyorsabban és egyenletesebben olvad.

    3

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró csokoládés keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A tojások temperálása nagyon fontos, hogy ne főjenek meg a forró keverékben. Lassan, kis adagokban adagold a forró keveréket a tojásokhoz, miközben folyamatosan kevered.

    4

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Folyamatosan keverd a krémet, hogy elkerüld a csomók kialakulását és a leégést.

    5

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet sót, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A vanília kivonatot és a sót a végén add hozzá, hogy megőrizzék az aromájukat. A só kiemeli a csokoládé ízét.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A fagylaltgép használata előtt hűtsd le a keveréket a hűtőben legalább 2-3 óráig, vagy akár egy éjszakán át. Így a fagylalt simább és krémesebb lesz.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A gyakori keverés segít elkerülni a jégkristályok kialakulását, és krémesebb állagot eredményez.

    8

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé simább és könnyebben kezelhető legyen. Ha nincs kókuszolajad, használhatsz egy kevés növényi olajat is.

    9

    Minden ostyatölcsér belsejét vékonyan kend ki az olvasztott csokoládéval, majd tedd a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.

    A csokoládéval való bevonás segít megakadályozni, hogy a tölcsér átázzon a fagylalttól.

    10

    Töltsd meg a tölcséreket a csokoládés fagylalttal, majd simítsd el a tetejét.

    Használj habzsákot a fagylalt egyenletes elosztásához a tölcsérekben.

    11

    A tetejét mártsd bele az olvasztott fehér csokoládéba, majd szórd meg csokoládéforgácsokkal.

    A fehér csokoládé olvasztásakor figyelj, hogy ne melegítsd túl, mert könnyen megéghet. Használj vízgőz feletti olvasztást a legjobb eredmény érdekében.

    12

    Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A fagyasztás segít, hogy a csokoládébevonat gyorsan megdermedjen, és ne folyjon szét tálaláskor.

    13

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.

    Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendő.