Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a kakaóport, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ügyelj rá, hogy a hőfok alacsony maradjon, különben a tej és a tejszín leéghet az edény aljára.
Add hozzá az apróra tört étcsokoládét és a tejcsokoládét, majd kevergesd, amíg teljesen elolvad és sima állagot kap.
Használj jó minőségű csokoládét a gazdagabb íz érdekében. A csokoládét apróra vágva gyorsabban és egyenletesebben olvad.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró csokoládés keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A tojások temperálása nagyon fontos, hogy ne főjenek meg a forró keverékben. Lassan, kis adagokban adagold a forró keveréket a tojásokhoz, miközben folyamatosan kevered.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Folyamatosan keverd a krémet, hogy elkerüld a csomók kialakulását és a leégést.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet sót, majd hagyd teljesen kihűlni.
A vanília kivonatot és a sót a végén add hozzá, hogy megőrizzék az aromájukat. A só kiemeli a csokoládé ízét.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
A fagylaltgép használata előtt hűtsd le a keveréket a hűtőben legalább 2-3 óráig, vagy akár egy éjszakán át. Így a fagylalt simább és krémesebb lesz.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A gyakori keverés segít elkerülni a jégkristályok kialakulását, és krémesebb állagot eredményez.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé simább és könnyebben kezelhető legyen. Ha nincs kókuszolajad, használhatsz egy kevés növényi olajat is.
Minden ostyatölcsér belsejét vékonyan kend ki az olvasztott csokoládéval, majd tedd a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.
A csokoládéval való bevonás segít megakadályozni, hogy a tölcsér átázzon a fagylalttól.
Töltsd meg a tölcséreket a csokoládés fagylalttal, majd simítsd el a tetejét.
Használj habzsákot a fagylalt egyenletes elosztásához a tölcsérekben.
A tetejét mártsd bele az olvasztott fehér csokoládéba, majd szórd meg csokoládéforgácsokkal.
A fehér csokoládé olvasztásakor figyelj, hogy ne melegítsd túl, mert könnyen megéghet. Használj vízgőz feletti olvasztást a legjobb eredmény érdekében.
Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A fagyasztás segít, hogy a csokoládébevonat gyorsan megdermedjen, és ne folyjon szét tálaláskor.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.
Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.