A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.
Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.
A tenger gyümölcseit tisztítsuk meg, majd egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, és süssük őket, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak.
A tenger gyümölcseit ne süssük túl, hogy megőrizzék puhaságukat és ne száradjanak ki.
A tenger gyümölcsei után adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és dinszteljük őket, amíg üvegesednek.
A hagymát és fokhagymát lassan dinszteljük, hogy megőrizzük az ízüket, de ne égjenek meg.
Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket, és keverjük össze. Öntsük fel egy kis vízzel, és főzzük tovább, amíg az ízek jól összeérnek, körülbelül 10 percig.
A fűszerkeverék gazdag ízvilágot ad az ételnek, így válasszunk jó minőségű keveréket!
Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a tenger gyümölcseivel. Öntsük rá a friss citromlevet és szórjuk meg friss korianderrel.
A citromlé frissítő ízt ad a tenger gyümölcseivel készült couscousnak, és a koriander kiemeli a fűszereket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.