Klasszikus couscous tenger gyümölcseivel, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Couscous tenger gyümölcseivel

A couscous tenger gyümölcseivel a marokkói konyha különleges fogása, amely a friss tenger gyümölcseinek és zöldségeinek kombinációját hozza az asztalra. Az ételt hagyományosan tagine edényben készítik, amely egyedi ízeket biztosít az ételnek. A tenger gyümölcseivel készült változat könnyedebb és frissítőbb alternatíva a húsos couscous-hoz képest, de a fűszerek gazdagsága és a zöldségek kombinációja itt is megtalálható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Couscous
400 g Tenger gyümölcsei (rák, kagyló, tintahal)
300 ml Víz
1 csipet
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Fűszerkeverék (marokkói)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.

    Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.

    2

    A tenger gyümölcseit tisztítsuk meg, majd egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, és süssük őket, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak.

    A tenger gyümölcseit ne süssük túl, hogy megőrizzék puhaságukat és ne száradjanak ki.

    3

    A tenger gyümölcsei után adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és dinszteljük őket, amíg üvegesednek.

    A hagymát és fokhagymát lassan dinszteljük, hogy megőrizzük az ízüket, de ne égjenek meg.

    4

    Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket, és keverjük össze. Öntsük fel egy kis vízzel, és főzzük tovább, amíg az ízek jól összeérnek, körülbelül 10 percig.

    A fűszerkeverék gazdag ízvilágot ad az ételnek, így válasszunk jó minőségű keveréket!

    5

    Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a tenger gyümölcseivel. Öntsük rá a friss citromlevet és szórjuk meg friss korianderrel.

    A citromlé frissítő ízt ad a tenger gyümölcseivel készült couscousnak, és a koriander kiemeli a fűszereket.