Klasszikus couscous tálalva, zöldségekkel, friss korianderrel és olívaolajjal

Couscous zöldségekkel

A couscous egy tradicionális étel, különösen a marokkói konyhában. A zöldséges változatban a couscous könnyed és tápláló étellé válik, amely tökéletes kiegészítője lehet egy vegetáriánus étkezésnek. Az étel gazdag fűszerekkel készül, amelyek egyedi ízeket biztosítanak, és a friss koriander és citromlé frissítő ízt ad hozzá. A couscous története a berber népcsoporthoz nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Couscous
300 ml Víz
1 csipet
2 ek. Olívaolaj
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Fűszerkeverék (marokkói)
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.

    Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.

    2

    Amíg a couscous pihen, a zöldségeket (sárgarépa, cukkini, paradicsom) hámozzuk meg, és vágjuk fel apró kockákra. A hagymát és fokhagymát is aprítsuk fel.

    A zöldségeket próbáljuk egyenletes méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteljük őket, amíg üvegesednek.

    Ha szeretnénk, a hagymát egy csipet sóval is ízesíthetjük, hogy gyorsabban kiengedje a levét.

    4

    A felvágott zöldségeket adjuk hozzá a hagymás keverékhez, és fűszerezzük a marokkói fűszerkeverékkel. Keverjük jól össze, és főzzük 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A fűszerkeverék ízesíti az ételt, így válasszunk jó minőségű keveréket, hogy az ízek gazdagok legyenek.

    5

    Miután a couscous megpuhult, villával lazítsuk fel, és adjuk hozzá a zöldségeket. Keverjük össze, majd öntsük rá a citromlevet és szórjuk meg friss korianderrel.

    A citromlé és a koriander frissítő ízt ad az ételnek, és kiemeli a zöldségek ízét.