A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.
Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.
Amíg a couscous pihen, a zöldségeket (sárgarépa, cukkini, paradicsom) hámozzuk meg, és vágjuk fel apró kockákra. A hagymát és fokhagymát is aprítsuk fel.
A zöldségeket próbáljuk egyenletes méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteljük őket, amíg üvegesednek.
Ha szeretnénk, a hagymát egy csipet sóval is ízesíthetjük, hogy gyorsabban kiengedje a levét.
A felvágott zöldségeket adjuk hozzá a hagymás keverékhez, és fűszerezzük a marokkói fűszerkeverékkel. Keverjük jól össze, és főzzük 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A fűszerkeverék ízesíti az ételt, így válasszunk jó minőségű keveréket, hogy az ízek gazdagok legyenek.
Miután a couscous megpuhult, villával lazítsuk fel, és adjuk hozzá a zöldségeket. Keverjük össze, majd öntsük rá a citromlevet és szórjuk meg friss korianderrel.
A citromlé és a koriander frissítő ízt ad az ételnek, és kiemeli a zöldségek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.