Coxinha gluténmentes, ropogós csirke falatkák friss korianderrel díszítve

Coxinha gluténmentes

A coxinha egy hagyományos brazil étel, amely eredetileg csirkehúsból készült, és azóta világszerte népszerűvé vált. A gluténmentes változata lehetőséget ad arra, hogy a gluténérzékenyek is élvezhessék ezt a ropogós finomságot. Az étel a brazíliai utcai étkezések egyik alapja, és minden falatja a gazdag ízeket és a ropogós külsőt adja. A gluténmentes verziójában is megőrzi az eredeti étel esszenciáját, miközben megfelel a diétás igényeknek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke (filézett)
300 g Gluténmentes liszt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
200 ml Tej
2 db Tojás
1 db Sült burgonya
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
150 g Gluténmentes zsemlemorzsa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét főzd meg, majd szedd le róla a húst és törd össze egy villával.

    A csirkehúst célszerű pörkölni a serpenyőben, hogy egy kis ízt kapjon, mielőtt összetörjük.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesednek.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert könnyen keserűvé válhat. Ha túl erősen pirul, vedd le rövid időre a tűzről.

    3

    A sült burgonyát törd össze, majd add hozzá a hagymás-fokhagymás keverékhez. Sózd és borsozd meg, majd keverd hozzá a csirkehúst.

    A sült burgonya segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl száraz, és krémesebb legyen.

    4

    Miután jól összekeverted a tölteléket, formázz belőle kis golyókat, majd hagyd őket kihűlni.

    A golyók formázásakor ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, hogy mindegyik ugyanakkora hőmérsékletet kapjon a sütésnél.

    5

    A gluténmentes lisztet és a tojásokat egy tálban keverd össze. A zsemlemorzsát egy másik tálba helyezd.

    Használj gluténmentes lisztet a panírozáshoz, hogy elkerüld a glutént. A panírozásnak fontos szerepe van a ropogós textúra elérésében.

    6

    A csirke golyókat először a lisztbe mártjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ezután egy serpenyőben forró olajban süsd őket aranybarnára.

    Ne rakj túl sok golyót a serpenyőbe, hogy biztosan ropogósak legyenek és ne ragadjanak össze.

    7

    Miután elkészült, tálald a coxinhákat friss korianderrel díszítve, és kínáld egy friss lime szelettel.

    A lime friss ízt ad az ételnek, ami kiemeli a fűszeres csirkehús ízét.