Coxinha hús nélkül, tálalva friss korianderrel és ropogós panírban.

Coxinha hús nélkül

A Coxinha egy híres brazil étel, amely hagyományosan csirkehússal készül, de a vegetáriánus változatok is egyre népszerűbbek. A hús nélküli változatban a burgonya és a sajt a fő összetevők, amelyek gazdag, ínycsiklandó tölteléket alkotnak. A coxinha ropogós külseje és lágy belsője tökéletes harmóniát alkot, így ideális választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
250 g Liszt
400 ml Zöldség alaplé
150 g Sajt (pl. mozzarella)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ág Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát főzd meg, hámozd meg, és törd össze pürévé.

    A burgonya püréjét simára törd, hogy a tésztában ne maradjanak csomók.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma pörkölése adja a legintenzívebb ízt, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg.

    3

    A püréhez add hozzá a pirított hagymát, sót, borsot, valamint a zöldség alaplevet. Keverd alaposan össze.

    A zöldség alaplé segít összekeverni a tésztát, hogy az egyenletes legyen.

    4

    Fokozatosan add hozzá a lisztet, és alaposan dolgozd össze, hogy a tészta sima legyen. Készíts egy sima, formálható tésztát.

    A tésztát nem szabad túl keményre gyúrni, hogy könnyen formálható legyen.

    5

    A tésztát oszd kisebb darabokra, formázz belőle kis golyókat, majd mindegyiket lapítsd ki és egy kis sajtot helyezz a közepébe.

    A sajt lehet mozzarella, de ha más típusú sajtot választasz, ügyelj arra, hogy jól olvadjon.

    6

    A golyókat formázd ismét félgömb alakúra, ügyelve arra, hogy a sajt ne látszódjon ki.

    A sajt a közepén maradjon, hogy ne folyjon ki sütés közben.

    7

    A formázott coxinhákat panírozd be: először mártsd őket tojásba, majd hempergesd meg zsemlemorzsában.

    A panír legyen vastag, hogy szép ropogós legyen a sült coxinha.

    8

    A bepanírozott coxinhákat forró olajban süsd ki aranybarnára, körülbelül 5-7 perc alatt.

    Ne süsd túl sokáig, hogy a tészta ne keményedjen meg, de a panír szép ropogós legyen.

    9

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze jól illik a coxinha édes-sós ízéhez.