Coxinha korianderes szósszal, ropogós korianderes túróval töltött brazil étel

Coxinha Korianderes Szósszal

A coxinha egy tradicionális brazil étel, amely a hétköznapi étkezéseken túl ünnepi alkalmakra is tökéletes. A korianderes szósszal készült változata remek választás a koriander kedvelőinek. A ropogós külsejű csemege és a krémes belső kombinációja igazi gasztronómiai élményt nyújt. Ez a recept a Bahia régió ízeit idézi meg, és kiváló választás a vendégváró fogások közé. Tökéletes előétel vagy snack.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
50 g Vaj
250 ml Tej
2 db Tojás
1 ek. Sütőpor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
150 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj a sütéshez
200 g Töltelék (pl. csirke, zöldségek, sajt)
1 csokor Friss koriander
50 ml Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és tejet egy közepes lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Folyamatosan keverve főzzük, amíg a tészta el nem válik a lábas falától.

    Ne hagyd abba a keverést, különben a tészta csomósodhat.

    2

    Miután a tészta elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy lehűljön, de még meleg legyen.

    Ha túl ragacsos a tészta, egy kis lisztet is hozzáadhatsz, hogy kezelhetőbb legyen.

    3

    A tésztát formázd kis gömbökké, majd a közepébe helyezz egy kanál tölteléket, és formázd őket csemege alakúra, ügyelve, hogy jól záródjanak.

    Használj vizes kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.

    4

    A megtöltött tésztát először mártsd bele felvert tojásba, majd forgasd meg zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsa segít, hogy a coxinha kívül ropogós legyen, míg belül krémes marad.

    5

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a coxinhákat aranybarnára. Ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sokat egyszerre, hogy jól süljenek.

    Az olaj hőmérséklete fontos, ha túl alacsony, a coxinha megfoghat, ha túl magas, gyorsan megéghet.

    6

    Miután kisült, szedd ki a coxinhákat, és tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Tálalás előtt egy kis lime levéllel is frissítheted az ízét.

    7

    A friss koriandert vágd apróra, majd keverd össze az olívaolajjal és a citromlével, hogy egy friss, aromás szószt kapj.

    A koriander és a citrom friss íze tökéletesen illik a ropogós coxinhákhoz.

    8

    Tálaláskor öntsd a korianderes szószt a coxinhákra, vagy tálald külön, hogy mindenki saját ízlése szerint használhassa.

    A korianderes szósz remekül illik a coxinhákhoz, és gazdagítja azok ízvilágát.