Crêpe tálalva

Crêpe

A crêpe a francia konyha egyik legismertebb édessége, amelyet Bretagne régióban már évszázadok óta készítenek. A vékony, rugalmas palacsinta tökéletes alapja lehet édes és sós töltelékeknek egyaránt. Eredetileg hajdinalisztből készült, de ma már leginkább búzaliszttel sütik, hogy lágyabb, puhább textúrát kapjanak. Franciaországban gyakran kávézókban és utcai árusoknál is megtalálható, klasszikusan Nutellával, lekvárral vagy karamellizált cukorral tálalva. Egyszerű elkészíteni, mégis elegáns és ízletes desszert, amely bármelyik napot különlegessé teheti.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
30 g Vaj
20 g Cukor
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
150 g Nutella vagy lekvár
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a cukor és a vaníliás cukor egyenletesen oszjoljon el.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, keverd jól el.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, majd habverővel keverd simára a tésztát.

    Lassan öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomók kialakulását.

    4

    Hagyd a tésztát 15 percig pihenni, hogy a liszt megfelelően felszívja a nedvességet.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinta lágyabb lesz.

    5

    Egy serpenyőt közepes lángon melegíts fel, és vékonyan kend ki vajjal.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne legyen túl forró, mert a palacsinta gyorsan megég.

    6

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és gyors mozdulatokkal oszlasd el vékonyan az alján.

    A tésztát gyorsan és egyenletesen oszlasd el, hogy vékony palacsintát kapj.

    7

    Süsd a crêpe-et körülbelül 1 percig, amíg a szélei kezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is 30-40 másodpercig.

    Óvatosan fordítsd meg a palacsintát egy spatulával, hogy ne szakadjon el.

    8

    Helyezd a kész crêpe-et egy tányérra, majd töltsd meg Nutellával, lekvárral vagy egyéb ízlés szerinti töltelékkel.

    A palacsintát azonnal töltsd meg, amíg még meleg és hajlékony.

    9

    Hajtsd félbe vagy tekerd fel, majd szórd meg porcukorral és tálald frissen.

    A porcukorral való megszórás nem csak dekoratív, de édesíti is a palacsintát.