A lisztet és a cukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. Az apróra vágott vajat hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal morzsás állagúvá dolgozzuk.
A vajat hidegen tartsuk, hogy könnyebben morzsolódjon és ne olvadjon el túl hamar!
A tojást egy villával felverjük, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük legalább 30 percig.
A tészta pihentetése segít abban, hogy könnyen nyújtható legyen.
A pihentetés után a tésztát nyújtsuk ki egy lisztezett felületen, hogy egy kör alakú lapot kapjunk. Ez lesz az alapja a crostatának.
Ha a tészta túl ragacsos, használj még egy kis lisztet a nyújtáshoz, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A tésztát egy piteformába helyezzük, majd a széleit kissé felhúzzuk, hogy egy kis peremet képezzen.
Ha a tészta szélével gond van, egyszerűen nyújtsd ki és pótold a hiányzó részeket!
Kenjük meg az áfonyalekvárral, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztán. A lekvár felett hagyjunk kis helyet, hogy a tészta szélén megmaradjon a ropogós textúra.
Ha szeretnéd, egy kevés citromhéjat is reszelhetsz a lekvárra, hogy frissítő ízt adjon neki.
A crostatát 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
Ha a tészta túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.
A kész crostatát hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt szórjunk rá egy kis porcukrot, és friss citromhéjat reszelhetünk a tetejére a frissesség kedvéért.
A porcukor és citromhéj remekül kiemeli az áfonya ízét, és szép megjelenést biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.