Crostata eperlekvárral frissen tálalva

Crostata eperlekvárral

A crostata egy tradicionális olasz édesség, amely az édes tésztából és finom lekvárból készült pitékre hasonlít. Az eperlekváros változat egy igazi klasszikus, amely a tavaszi és nyári hónapok egyik legnépszerűbb desszertje. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, a ropogós tésztát és az édes lekvárt kombinálja egy finom, gazdag ízélménnyé. A crostata kiváló választás lehet bármilyen családi összejövetelre vagy ünnepi alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Cukor
125 g Vaj
1 db Tojás
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet
200 g Eperlekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót és vaníliás cukrot. Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a tésztát.

    A vajnak hidegnek kell lennie, hogy a tészta könnyű és morzsalékos legyen.

    2

    Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta összefogjon.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.

    3

    A kész tésztát formázz egy koronggá, és tedd fóliába. Pihentesd a hűtőben 30 percig.

    A pihenés segít a tésztát könnyebbé és puhábbá tenni.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és helyezd egy kivajazott tortaformába.

    A tésztát könnyen nyújthatod, ha lisztezett felületen dolgozol.

    5

    Töltsd meg a tésztát eperlekvárral, és egyenletesen kend el.

    Használj sűrű, jó minőségű lekvárt, hogy ne folyjon ki sütés közben.

    6

    A tészta széleit hajtsd fel, hogy egy kis perem alakuljon ki. Süsd a crostatát 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.

    A szélek ne legyenek túl vastagok, mert akkor a lekvár nem tud szépen szétterjedni.

    7

    Hagyd hűlni, majd tálald frissen, cukorral megszórva, ha szeretnéd.

    A crostata jól illik egy kis tejszínhabbal vagy egy gombóc vaníliafagylalttal.