Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót és vaníliás cukrot. Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a tésztát.
A vajnak hidegnek kell lennie, hogy a tészta könnyű és morzsalékos legyen.
Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta összefogjon.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.
A kész tésztát formázz egy koronggá, és tedd fóliába. Pihentesd a hűtőben 30 percig.
A pihenés segít a tésztát könnyebbé és puhábbá tenni.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és helyezd egy kivajazott tortaformába.
A tésztát könnyen nyújthatod, ha lisztezett felületen dolgozol.
Töltsd meg a tésztát eperlekvárral, és egyenletesen kend el.
Használj sűrű, jó minőségű lekvárt, hogy ne folyjon ki sütés közben.
A tészta széleit hajtsd fel, hogy egy kis perem alakuljon ki. Süsd a crostatát 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.
A szélek ne legyenek túl vastagok, mert akkor a lekvár nem tud szépen szétterjedni.
Hagyd hűlni, majd tálald frissen, cukorral megszórva, ha szeretnéd.
A crostata jól illik egy kis tejszínhabbal vagy egy gombóc vaníliafagylalttal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.