Crostata sós változatban paradicsommal és mozzarellával, friss bazsalikommal díszítve

Crostata sós változatban paradicsommal és mozzarellával

A Crostata egy klasszikus olasz étel, amely édes és sós változataival is ismert. A sós változat, amelyet friss paradicsommal és mozzarellával készítenek, egyszerre könnyű és ínycsiklandó étel. A paradicsom és a mozzarella tökéletes párost alkot, és a ropogós tészta még különlegesebbé teszi. Az étel ideális választás vacsorára vagy étkezések közötti falatozásra, és egy igazi olasz ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
125 g Vaj
0.5 tk.
50 ml Hideg víz
2 db Friss paradicsom
150 g Mozzarella
1 ek. Olívaolaj
1 ág Friss bazsalikom
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót keverd össze egy tálban, majd add hozzá a hideg vajat. A vajat ujjbegyeddel dolgozd el a liszttel, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    A tészta omlós lesz, ha a vaj hideg marad, és gyorsan dolgozol vele.

    2

    Adj hozzá annyi hideg vizet, hogy egy rugalmas tésztát kapj. Ha túl száraz, adj hozzá még egy pici vizet. Formázz belőle gombócot, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor nem lesz elég omlós.

    3

    A paradicsomokat vágd fel vékony szeletekre, a mozzarellát szintén szeleteld fel. A fokhagymát aprítsd fel finomra.

    A paradicsomot érdemes egy kicsit megsózni, hogy kiengedje a felesleges levét, így nem áztatja el a tésztát.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát nyújtsd el egyenletesen, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen.

    5

    A tészta szélét hajtsd fel, hogy egy kis peremet képezzen. A közepét locsold meg olívaolajjal, és halmozd rá a felaprított fokhagymát, a paradicsomszeleteket és a mozzarellát.

    Ha szeretnéd, fűszerezd egy kis frissen őrölt borssal és sóval.

    6

    Süsd a tésztát 25-30 percig, amíg a tészta szép aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    Figyeld a tésztát sütés közben, mert a sütő hőfoka eltérhet, és egyes sütők gyorsabban sütnek.

    7

    Tálalás előtt friss bazsalikomlevelekkel díszítsd a crostatát.

    A bazsalikom friss íze tökéletesen kiegészíti a paradicsomot és a mozzarellát.