Crumpet füstölt paprikával tálalva, frissen sütve, aranybarna külsejével

Crumpet füstölt paprikával

A crumpet, egy hagyományos angol reggeli étel, az idők során számos különböző változatot megélt, az egyszerű élesztős tésztától kezdve az izgalmas fűszerekkel gazdagított verziókig. A füstölt paprika különleges ízt ad ennek a kedvelt reggeli ételnek, mely tökéletesen kiegészíti az élesztő enyhe savanykás ízét. Képzeld el, ahogy a frissen sült crumpet illata betölti a konyhát, miközben az ínycsiklandó füstölt paprika egyedi aromája keveredik a tésztában. Ez az étel remek választás egy nyugodt reggelhez vagy akár egy különleges vendégváró alkalomhoz is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 ek. Füstölt paprika
30 g Vaj
1 db Tojás
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosítsd meg egy lábasban, majd oldd fel benne a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, amíg buborékok keletkeznek, és az élesztő aktiválódik.

    Ne legyen túl meleg a tej, mert akkor az élesztő nem működik megfelelően. Ideális, ha a tej langyos, kb. 37°C-ra.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót és füstölt paprikát. Ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá a lisztes keverékhez.

    A füstölt paprika adja meg a különleges ízt, de vigyázz, ne használj túl sokat, mert dominálhatja az ételt.

    3

    Ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a tésztában. Amikor sima, hozzáadhatod a tojást és a vajat, majd alaposan keverd el.

    A vajat érdemes előzőleg megolvasztani, hogy könnyebben be tudjon keveredni a tésztába.

    4

    Fedjük le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.

    A pihentetés alatt a tészta könnyen megemelkedik, és levegősebb lesz a végeredmény.

    5

    A pihenési idő után egy serpenyőt forrósíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal. Egy evőkanál tésztát helyezz a serpenyőbe, és süsd kb. 5 percig, majd fordítsd meg és süsd még 2-3 percig.

    Használj egy evőkanál segítségével, hogy egyenletes adagokat kapj. Ha a crumpetek túl vékonyak, pihentesd tovább a tésztát, hogy jobban megkeljen.

    6

    Miután mindkét oldaluk aranybarna, tedd félre őket, és tálald melegen. Tetejére tehetsz egy kis extra füstölt paprikát a még erősebb íz érdekében.

    A crumpet akkor a legfinomabb, ha frissen tálalod, de hidegen is finom. Tálaláskor tehetsz mellé vajat vagy akár sajtot is.