A tejet langyosítsd meg egy lábasban, majd oldd fel benne a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, amíg buborékok keletkeznek, és az élesztő aktiválódik.
Ne legyen túl meleg a tej, mert akkor az élesztő nem működik megfelelően. Ideális, ha a tej langyos, kb. 37°C-ra.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót. Ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá a lisztes keverékhez.
Győződj meg róla, hogy ne legyenek csomók a tésztában, hogy sima állagot kapj.
Tisztítsd meg a póréhagymát, és vágd apró karikákra. Pirítsd meg egy serpenyőben, kis olajon, amíg megpuhul, de ne égjen meg.
A póréhagyma ízét fokozhatod, ha lassú tűzön, alacsony lángon pirítod, így karamellizálódik.
Add hozzá a vajat, és amikor az elolvadt, öntsd hozzá a póréhagymát, keverd össze jól. Amikor kész, hagyd kihűlni egy kicsit.
A vaj segít abban, hogy a póréhagyma még finomabb legyen, és nem égeti meg a serpenyőt.
A póréhagyma keverékét add a tésztához, majd üsd bele a tojást és alaposan keverd el.
Ez a keverék még finomabbá teszi a crumpet textúráját és ízét. Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta levegős maradjon.
Fedjük le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.
A pihentetés alatt a tészta könnyen megemelkedik, és levegősebb lesz a végeredmény.
A pihenési idő után egy serpenyőt forrósíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal. Egy evőkanál tésztát helyezz a serpenyőbe, és süsd kb. 5 percig, majd fordítsd meg és süsd még 2-3 percig.
Használj egy evőkanál segítségével, hogy egyenletes adagokat kapj. Ha a crumpetek túl vékonyak, pihentesd tovább a tésztát, hogy jobban megkeljen.
Miután mindkét oldaluk aranybarna, tedd félre őket, és tálald melegen.
A crumpet akkor a legfinomabb, ha frissen tálalod, de hidegen is finom. Tálaláskor tehetsz mellé vajat vagy akár sajtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.