Crumpet póréhagymával tálalva, frissen sütve, aranybarna külsejével

Crumpet póréhagymával

A crumpet az angol reggelik kedvelt étele, de az idők folyamán számos variáció született belőle. A póréhagyma fűszeres íze és az élesztő enyhe savanykássága egy különleges ízélményt ad ennek a klasszikus ételnek. Képzeld el, ahogy a frissen sült crumpet illata betölti a konyhát, miközben a póréhagyma enyhén karamellizálódik, és egy finom, sós ízvilágot alkot. Ez az étel remek választás egy nyugodt reggelhez, vagy egy gyors uzsonnához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Póréhagyma
30 g Vaj
1 db Tojás
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosítsd meg egy lábasban, majd oldd fel benne a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, amíg buborékok keletkeznek, és az élesztő aktiválódik.

    Ne legyen túl meleg a tej, mert akkor az élesztő nem működik megfelelően. Ideális, ha a tej langyos, kb. 37°C-ra.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót. Ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá a lisztes keverékhez.

    Győződj meg róla, hogy ne legyenek csomók a tésztában, hogy sima állagot kapj.

    3

    Tisztítsd meg a póréhagymát, és vágd apró karikákra. Pirítsd meg egy serpenyőben, kis olajon, amíg megpuhul, de ne égjen meg.

    A póréhagyma ízét fokozhatod, ha lassú tűzön, alacsony lángon pirítod, így karamellizálódik.

    4

    Add hozzá a vajat, és amikor az elolvadt, öntsd hozzá a póréhagymát, keverd össze jól. Amikor kész, hagyd kihűlni egy kicsit.

    A vaj segít abban, hogy a póréhagyma még finomabb legyen, és nem égeti meg a serpenyőt.

    5

    A póréhagyma keverékét add a tésztához, majd üsd bele a tojást és alaposan keverd el.

    Ez a keverék még finomabbá teszi a crumpet textúráját és ízét. Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta levegős maradjon.

    6

    Fedjük le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.

    A pihentetés alatt a tészta könnyen megemelkedik, és levegősebb lesz a végeredmény.

    7

    A pihenési idő után egy serpenyőt forrósíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal. Egy evőkanál tésztát helyezz a serpenyőbe, és süsd kb. 5 percig, majd fordítsd meg és süsd még 2-3 percig.

    Használj egy evőkanál segítségével, hogy egyenletes adagokat kapj. Ha a crumpetek túl vékonyak, pihentesd tovább a tésztát, hogy jobban megkeljen.

    8

    Miután mindkét oldaluk aranybarna, tedd félre őket, és tálald melegen.

    A crumpet akkor a legfinomabb, ha frissen tálalod, de hidegen is finom. Tálaláskor tehetsz mellé vajat vagy akár sajtot is.