Crunch Ice Cream fagylalt tálalva

Crunch Ice Cream

A Crunch Ice Cream egy igazán finom és ropogós édesség, amelyben a Crunch csokoládés keksz és étcsokoládé darabkák ötvöződnek egy krémes fagylalt alapban. A recept alapja a roppanós keksz, amit az étcsokoládé tesz még izgalmasabbá. Eredetileg egy népszerű csokoládés keksz inspirálta a fagylaltot, amely most egy igazi házi kedvenc lett. A recept sikerének titka, hogy a keksz és csokoládé darabok tökéletesen be legyenek dolgozva, miközben megtartják roppanós állagukat. Ez a fagylalt tökéletes választás bármilyen nyári alkalomra, vagy egy különleges családi vacsorához. Tipp: ha szeretnél egy extra csokoládés élményt, szórj még egy kevés étcsokit a tálalás előtt!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Ropogós csokoládés keksz (pl. Crunch keksz, durvára vágva)
60 g Étcsokoládé (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a tej leégjen az edény aljára.

    2

    Add hozzá a vaníliakivonatot, majd vedd le a tűzről. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára.

    A hűtési idő alatt az ízek jobban összeérnek, és a keverék megfelelő hőmérsékletű lesz a fagylaltgéphez.

    3

    Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.

    A kézi keverés során a cél az, hogy a jégkristályok ne tudjanak nagyra nőni, így a fagylalt krémesebb lesz. Minél gyakrabban kevered, annál jobb lesz az eredmény.

    4

    Amikor a fagylalt már kezd sűrűsödni, keverd bele a durvára vágott Crunch kekszet és az apróra vágott étcsokoládét. Tipp: ne keverd túl, hogy a keksz és csokoládé darabok roppanósak maradjanak.

    A kekszet és csokit csak a végén keverd bele, különben eláznak és elveszítik ropogósságukat.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, hogy könnyen kanalazható legyen.

    A fagyasztóban töltött idő alatt a fagylalt még jobban megkeményedik, és könnyebben formázható gombócokká. Ha túl kemény, tovább hagyd szobahőmérsékleten.