Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. Ha nincs papírkapszlid, kend ki a muffin formát vajjal és szórd meg liszttel.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosítás legalább 3-5 percig tartson, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűen használni. Ha a tészta kicsapódik, adj hozzá egy evőkanál lisztet.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal. Ez segít elkerülni a túlkeverést.
Magozd ki és aprítsd fel a cseresznyét, majd óvatosan keverd a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.
A cseresznyét lisztbe forgathatod, hogy ne süllyedjen le a muffin aljára. Használhatsz friss vagy fagyasztott cseresznyét is.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
Ha túltöltöd a formákat, a muffinok kifolyhatnak. A hústűvel ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e, ha a hústűre ragad a tészta, akkor még süsd tovább.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.
A krémsajt és a tejszín legyen hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és egy egész cseresznyével a tetején.
A teljesen kihűlt muffinokat könnyebb díszíteni, mert a krém nem olvad meg. A díszítéshez használhatsz habzsákot vagy egyszerűen egy kést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.