Cseresznyés cupcake tálalva

Cseresznyés Cupcake

A cseresznye az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, amelyet világszerte számtalan desszerthez felhasználnak. A friss cseresznye édessége és enyhén savanykás íze tökéletesen illeszkedik a lágy tésztához és a krémes öntethez. A cseresznyés sütemények már a középkor óta népszerűek, különösen Európában, ahol a cseresznye termesztése nagy hagyományokra tekint vissza. Ez a cupcake recept egy modern és egyszerűen elkészíthető változata ennek a klasszikus édességnek. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg egy kevés étcsokoládé reszelékkel vagy mandulaforgáccsal díszíteni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
150 g Friss cseresznye
200 g Krém sajt
100 g Porcukor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. Ha nincs papírkapszlid, kend ki a muffin formát vajjal és szórd meg liszttel.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosítás legalább 3-5 percig tartson, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűen használni. Ha a tészta kicsapódik, adj hozzá egy evőkanál lisztet.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal. Ez segít elkerülni a túlkeverést.

    6

    Magozd ki és aprítsd fel a cseresznyét, majd óvatosan keverd a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A cseresznyét lisztbe forgathatod, hogy ne süllyedjen le a muffin aljára. Használhatsz friss vagy fagyasztott cseresznyét is.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    Ha túltöltöd a formákat, a muffinok kifolyhatnak. A hústűvel ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e, ha a hústűre ragad a tészta, akkor még süsd tovább.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.

    A krémsajt és a tejszín legyen hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és egy egész cseresznyével a tetején.

    A teljesen kihűlt muffinokat könnyebb díszíteni, mert a krém nem olvad meg. A díszítéshez használhatsz habzsákot vagy egyszerűen egy kést.