Csicseriborsó curry kókusztejjel és fűszerekkel

Csicseriborsó Curry

A csicseriborsó curry az egyik legnépszerűbb vegán fogás, amely egyszerűen elkészíthető, és gazdag ízvilággal büszkélkedhet. A kókusztej krémes állaga és az indiai fűszerek aromája különleges élményt nyújt minden étkezéskor.Ez az étel nemcsak egészséges, hanem rendkívül tápláló is, hiszen a csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához vagy egy hétvégi családi étkezéshez.Készítsd el ezt a receptet, és fedezd fel a curry készítés egyszerűségét és varázsát!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
400 ml Kókusztej
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 ek. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 tk. Őrölt kömény
2 ek. Paradicsompüré
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát reszeld le, majd a gyömbért is aprítsd finomra.

    A gyömbért érdemes nagyon apróra vágni vagy reszelni, hogy ne legyenek benne nagy darabok.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze. Alacsony lángon dinszteld.

    3

    Add hozzá a curryt, kurkumát és köményt, majd pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A fűszereket szárazon pirítva intenzívebb ízt kapunk. Vigyázz, hogy ne égjenek meg!

    4

    Keverd hozzá a paradicsompürét, és főzd további 2 percig.

    A paradicsompüré főzése segít eltávolítani a savanykás ízét.

    5

    Add hozzá a csicseriborsót és a kókusztejet. Alaposan keverd össze, és ízesítsd sóval és borssal.

    Ha sűrűbb curryt szeretnél, használj zsírosabb kókusztejet. A csicseriborsót előtte alaposan öblítsd le.

    6

    Főzd a curryt közepes lángon 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és kínáld rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A koriandert csak tálaláskor add hozzá, hogy ne veszítsen az ízéből.