Öblítsd le a csicseriborsót, ha konzervet használsz, csepegtesd le alaposan.
A konzerv csicseriborsó levét ne öntsd ki, felhasználhatod vegán majonéz készítéséhez (aquafaba).
A paradicsomot, uborkát és kaliforniai paprikát mosd meg, majd vágd apró kockákra.
A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy a saláta harmonikusabb legyen.
A lilahagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, hogy ne legyen túl erős az íze.
A felvágott lilahagymát áztasd hideg vízbe 10 percre, hogy enyhébb legyen az íze.
Aprítsd fel a friss petrezselymet, majd egy nagy keverőtálba helyezd a csicseriborsóval és a felvágott zöldségekkel együtt.
Más friss fűszernövényeket is használhatsz, mint például mentát vagy koriandert.
Egy kis tálban keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot és a római köményt.
Az öntethez adhatsz egy kis mustárt is, hogy még pikánsabb legyen.
Öntsd rá az öntetet a salátára, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, hogy a zöldségek ne ázzanak el.
Tálalás előtt hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd frissen fogyaszd.
A salátát hűtőben tárolhatod, de a legjobb frissen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.