Csicseriborsó saláta zöldségekkel tálalva

Csicseriborsó saláta zöldségekkel

A csicseriborsó saláta eredete a mediterrán és közel-keleti konyhához vezethető vissza, ahol a csicseriborsó az egyik legfontosabb fehérjeforrásként szolgál. Könnyű, friss és tápanyagokban gazdag, tökéletes választás egy egészséges ebédhez vagy vacsorához. A zöldségek és a fűszerek harmonikus keveréke nemcsak ízletes, hanem rendkívül laktató is. Ha egy gyors és könnyen elkészíthető ételt keresel, ami tele van fehérjével és rosttal, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Lilahagyma
10 g Friss petrezselyem
30 ml Citromlé
20 ml Extra szűz olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Őrölt római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öblítsd le a csicseriborsót, ha konzervet használsz, csepegtesd le alaposan.

    A konzerv csicseriborsó levét ne öntsd ki, felhasználhatod vegán majonéz készítéséhez (aquafaba).

    2

    A paradicsomot, uborkát és kaliforniai paprikát mosd meg, majd vágd apró kockákra.

    A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy a saláta harmonikusabb legyen.

    3

    A lilahagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, hogy ne legyen túl erős az íze.

    A felvágott lilahagymát áztasd hideg vízbe 10 percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    Aprítsd fel a friss petrezselymet, majd egy nagy keverőtálba helyezd a csicseriborsóval és a felvágott zöldségekkel együtt.

    Más friss fűszernövényeket is használhatsz, mint például mentát vagy koriandert.

    5

    Egy kis tálban keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot és a római köményt.

    Az öntethez adhatsz egy kis mustárt is, hogy még pikánsabb legyen.

    6

    Öntsd rá az öntetet a salátára, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Az öntetet közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, hogy a zöldségek ne ázzanak el.

    7

    Tálalás előtt hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd frissen fogyaszd.

    A salátát hűtőben tárolhatod, de a legjobb frissen fogyasztani.