Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.
A liszt átszitálása lazább tésztát eredményez.
Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A víz hőmérséklete nagyon fontos, se ne legyen túl meleg, se ne legyen túl hideg, mert az befolyásolja az élesztő működését. A tésztát letakarva keleszd, hogy ne száradjon ki.
Amíg a tészta kel, készítsd el a tölteléket. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, a piros paprikát vágd kis kockákra.
A töltelék elkészítése előre meggyorsítja a folyamatot.
Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a darált marhahúst. Pirítsd 5-6 percig, amíg a hús teljesen átsül.
A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.
Add hozzá a piros paprikát, a vörösbabot, a csiliport, a paradicsomszószt és egy csipet fekete borsot. Főzd össze 5 perc alatt, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csili mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen elszakadhat.
Az egyik tészta felére helyezd rá a csilis babos tölteléket, majd szórd meg reszelt mozzarellával és cheddarral.
Ne rakd túl a tölteléket, mert akkor nehéz lesz összehajtani és a töltelék kifolyhat.
Szórd meg oregánóval, majd hajtsd rá a tészta másik felét, és a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A villa segítségével is megerősítheted a zárást.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás szép színt ad a calzonénak. A lyukak megakadályozzák, hogy a tészta felpúposodjon.
Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.
A sütési idő sütőfüggő lehet, figyelj a calzone színére. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.