Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A vajazás és lisztezés megakadályozza a tortaformához való tapadást.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A száraz hozzávalók átszitálása biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a tészta könnyebb legyen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Add hozzá a vaníliát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így a tészta sima és egyenletes lesz. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.
A sütési időt tűpróbával ellenőrizd. A tortát hagyd a formában kihűlni, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot kapsz.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot fokozatosan add hozzá.
Rétegezd a tortát a krémmel, majd vond be a tetejét és az oldalát is egyenletesen.
A tortalapokat érdemes előtte meglocsolni valamilyen sziruppal vagy tejjel, hogy ne legyenek szárazak.
Borítsd be a tortát fehér fondanttal, és simítsd el egyenletesen.
A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt kinyújtanád. A kinyújtott fondantot óvatosan helyezd a tortára, és simítsd el egy fondant simítóval.
Szórd meg a torta tetejét és oldalát ehető csillámporral, majd helyezd el az aranyszínű ehető gyöngyöket díszítésként.
A csillámport ecsettel vidd fel, így egyenletesebb lesz. A gyöngyöket óvatosan nyomkodd a fondantba.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.
A hűtés segít a krémnek és a fondantnak megszilárdulni, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.