Csillámos torta fehér fondant borítással és aranyszínű dekorációval

Csillámos torta

A csillámos torta a különleges alkalmak tökéletes desszertje. A fehér fondant elegáns megjelenést kölcsönöz, amelyet az ehető csillámpor és az aranyszínű gyöngyök tesznek még lenyűgözőbbé. Ez a torta bármilyen ünnepi eseményt feldobhat, legyen szó esküvőről, születésnapról vagy évfordulóról. Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és garantáltan elkápráztat mindenkit, aki megkóstolja.

Előkészület 1 óra 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 50 perc
5100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
200 g Kristálycukor
150 g Vaj
4 db Tojás
150 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
200 g Porcukor
300 ml Tejszín
1 cs. Ehető csillámpor
300 g Fehér fondant
50 g Aranyszínű ehető dekorációs gyöngyök

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A vajazás és lisztezés megakadályozza a tortaformához való tapadást.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A száraz hozzávalók átszitálása biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Add hozzá a vaníliát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így a tészta sima és egyenletes lesz. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési időt tűpróbával ellenőrizd. A tortát hagyd a formában kihűlni, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    6

    A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot kapsz.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot fokozatosan add hozzá.

    7

    Rétegezd a tortát a krémmel, majd vond be a tetejét és az oldalát is egyenletesen.

    A tortalapokat érdemes előtte meglocsolni valamilyen sziruppal vagy tejjel, hogy ne legyenek szárazak.

    8

    Borítsd be a tortát fehér fondanttal, és simítsd el egyenletesen.

    A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt kinyújtanád. A kinyújtott fondantot óvatosan helyezd a tortára, és simítsd el egy fondant simítóval.

    9

    Szórd meg a torta tetejét és oldalát ehető csillámporral, majd helyezd el az aranyszínű ehető gyöngyöket díszítésként.

    A csillámport ecsettel vidd fel, így egyenletesebb lesz. A gyöngyöket óvatosan nyomkodd a fondantba.

    10

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.

    A hűtés segít a krémnek és a fondantnak megszilárdulni, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.