Mosd át a jázmin rizst hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz, hogy a rizs pergősebb legyen főzés után.
Az átmosás során finoman dörzsöld a rizst a kezeiddel, hogy a keményítő jobban kioldódjon.
Egy lábasban forralj fel 400 ml vizet, majd add hozzá a rizst. Fedd le, és főzd alacsony hőfokon 10-12 percig, amíg a víz teljesen felszívódik. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig.
Ne emeld fel a fedőt főzés közben, hogy a gőz ne szökjön ki. A pihentetés során a rizs tovább puhul és egyenletesebben szívja fel a maradék vizet.
Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a chili paprikát. Az újhagymát is vágd fel vékony karikákra.
A chili paprika magjait és ereit eltávolítva csökkentheted a csípősségét. Viselj kesztyűt a chili aprításakor, hogy elkerüld a bőr irritációját.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát és pirítsd üvegesre.
A szezámolaj intenzív ízt ad az ételnek, de helyettesítheted más növényi olajjal is, ha nem szereted.
Add hozzá a fokhagymát és a chilit, és pirítsd további 1-2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet.
Készíts egy kis üreget a serpenyőben, és üsd bele a tojásokat. Kevergesd folyamatosan, hogy a tojás szépen megsüljön és egyenletesen eloszoljon.
A tojásokat először egy külön tálba is ütheted, és úgy öntheted a serpenyőbe, hogy elkerüld a héjdarabok bekerülését.
Add hozzá a főtt rizst a serpenyőhöz, és keverd alaposan össze a többi hozzávalóval.
A rizst villával lazítsd fel, mielőtt a serpenyőbe teszed, hogy ne legyen csomós.
Locsold meg a rizst szójaszósszal, majd keverd össze. Ízlés szerint adj hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot.
A szójaszósz sós, ezért óvatosan adagold a sót. Kóstold meg az ételt, mielőtt sóznál.
Szórd meg frissen vágott újhagymával, majd tálald forrón.
A tetejére szórhatsz még pirított szezámmagot is a még intenzívebb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.