Bevásárló lista (0) ▼
Aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra.
Minél finomabbra aprítod, annál jobban eloszlanak az ízek a szószban.
Egy közepes méretű lábosban keverd össze a földimogyoróvajat, a szójaszószt, a lime levét és a mézet.
Használj krémes állagú földimogyoróvajat a simább szósz érdekében.
Add hozzá az aprított fokhagymát, a gyömbért és a chili pelyhet, majd keverd jól össze.
A chili pehely mennyiségével szabályozhatod a szósz csípősségét.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet, majd keverd simára.
A kókusztej krémesebbé teszi a szószt. Ha nincs kókusztejed, használhatsz helyette több vizet.
Helyezd a lábost közepes hőfokra, és lassan melegítsd, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz ne csomósodjon.
A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a szósz leégjen az edény aljára.
Főzd 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.
A szósz sűrűsödését figyeld, mert hűlés közben még tovább fog sűrűsödni.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés vizet, és keverd simára.
A vizet fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl híg a szósz.
Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni pár percig. Tálald húsokhoz, tésztákhoz vagy friss zöldségek mellé.
A szósz hűtőben tárolva besűrűsödik, ezért tálalás előtt melegítsd fel egy kis vízzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.