CsĂ­pƑs földimogyorĂłszĂłsz tĂĄlalva

CsĂ­pƑs földimogyorĂłszĂłsz

A földimogyorĂłszĂłsz ÁzsiĂĄban, kĂŒlönösen Thaiföldön Ă©s IndonĂ©ziĂĄban vĂĄlt hĂ­ressĂ©. A szĂłsz gazdag, krĂ©mes textĂșrĂĄja Ă©s enyhĂ©n Ă©des, csĂ­pƑs Ă­ze remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a grillezett hĂșsokat, tĂ©sztĂĄkat Ă©s zöldsĂ©geket. Az eredeti verziĂłkat gyakran hasznĂĄltĂĄk satay Ă©telekhez, Ă©s azĂłta a vilĂĄg szĂĄmos konyhĂĄjĂĄban nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt. Egy forrĂł nyĂĄri napon, friss zöldsĂ©gek mellĂ© tĂĄlalva, igazĂĄn frissĂ­tƑ Ă©s kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. Ha szereted a csĂ­pƑsebb Ă­zeket, adhatsz hozzĂĄ extra chili pelyhet vagy egy kevĂ©s Sriracha szĂłszt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 120 g FöldimogyorĂłvaj
⭕ 50 ml Szójaszósz
⭕ 1 tk. Chilipehely
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml Lime lĂ©
⭕ 15 g MĂ©z
⭕ 100 ml Kókusztej
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a fokhagymåt és a gyömbért nagyon finomra.

    Minél finomabbra aprítod, annål jobban eloszlanak az ízek a szószban.

    2

    Egy közepes méretƱ låbosban keverd össze a földimogyoróvajat, a szójaszószt, a lime levét és a mézet.

    HasznĂĄlj krĂ©mes ĂĄllagĂș földimogyorĂłvajat a simĂĄbb szĂłsz Ă©rdekĂ©ben.

    3

    Add hozzå az aprított fokhagymåt, a gyömbért és a chili pelyhet, majd keverd jól össze.

    A chili pehely mennyisĂ©gĂ©vel szabĂĄlyozhatod a szĂłsz csĂ­pƑssĂ©gĂ©t.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet Ă©s a vizet, majd keverd simĂĄra.

    A kókusztej krémesebbé teszi a szószt. Ha nincs kókusztejed, hasznålhatsz helyette több vizet.

    5

    Helyezd a lĂĄbost közepes hƑfokra, Ă©s lassan melegĂ­tsd, miközben folyamatosan kevered, hogy a szĂłsz ne csomĂłsodjon.

    A folyamatos keverés megakadålyozza, hogy a szósz leégjen az edény aljåra.

    6

    FƑzd 5-7 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A szósz sƱrƱsödését figyeld, mert hƱlés közben még tovåbb fog sƱrƱsödni.

    7

    Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, Ă©s keverd simĂĄra.

    A vizet fokozatosan adagold, hogy ne legyen tĂșl hĂ­g a szĂłsz.

    8

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd hƱlni pĂĄr percig. TĂĄlald hĂșsokhoz, tĂ©sztĂĄkhoz vagy friss zöldsĂ©gek mellĂ©.

    A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva besƱrƱsödik, ezĂ©rt tĂĄlalĂĄs elƑtt melegĂ­tsd fel egy kis vĂ­zzel.