AprĂtsd fel a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt nagyon finomra.
MinĂ©l finomabbra aprĂtod, annĂĄl jobban eloszlanak az Ăzek a szĂłszban.
Egy közepes méretƱ låbosban keverd össze a földimogyoróvajat, a szójaszószt, a lime levét és a mézet.
HasznĂĄlj krĂ©mes ĂĄllagĂș földimogyorĂłvajat a simĂĄbb szĂłsz Ă©rdekĂ©ben.
Add hozzĂĄ az aprĂtott fokhagymĂĄt, a gyömbĂ©rt Ă©s a chili pelyhet, majd keverd jĂłl össze.
A chili pehely mennyisĂ©gĂ©vel szabĂĄlyozhatod a szĂłsz csĂpĆssĂ©gĂ©t.
Ăntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet Ă©s a vizet, majd keverd simĂĄra.
A kókusztej krémesebbé teszi a szószt. Ha nincs kókusztejed, hasznålhatsz helyette több vizet.
Helyezd a lĂĄbost közepes hĆfokra, Ă©s lassan melegĂtsd, miközben folyamatosan kevered, hogy a szĂłsz ne csomĂłsodjon.
A folyamatos keverés megakadålyozza, hogy a szósz leégjen az edény aljåra.
FĆzd 5-7 percig, amĂg a szĂłsz besƱrƱsödik Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek.
A szósz sƱrƱsödését figyeld, mert hƱlés közben még tovåbb fog sƱrƱsödni.
Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, Ă©s keverd simĂĄra.
A vizet fokozatosan adagold, hogy ne legyen tĂșl hĂg a szĂłsz.
Vedd le a tƱzrĆl, Ă©s hagyd hƱlni pĂĄr percig. TĂĄlald hĂșsokhoz, tĂ©sztĂĄkhoz vagy friss zöldsĂ©gek mellĂ©.
A szĂłsz hƱtĆben tĂĄrolva besƱrƱsödik, ezĂ©rt tĂĄlalĂĄs elĆtt melegĂtsd fel egy kis vĂzzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.