CsĂ­pƑs gyros sĂŒlt csirkĂ©vel, friss zöldsĂ©gekkel Ă©s pikĂĄns tzatziki szĂłsszal

CsípƑs Gyros

A csĂ­pƑs gyros azoknak kĂ©szĂŒlt, akik szeretik az erƑteljes, fƱszeres Ă­zeket. Az oregĂĄnĂłs, paprikĂĄs Ă©s chilis pĂĄcban Ă©rlelt csirkehĂșs egyedi Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt, amit a pikĂĄns tzatziki szĂłsz tovĂĄbb fokoz. A friss zöldsĂ©gek Ă©s a feta sajt tökĂ©letesen ellensĂșlyozzĂĄk az erƑs fƱszerezĂ©st, Ă­gy egy igazĂĄn kiegyensĂșlyozott, mĂ©gis karakteres Ă©telt kapunk. Ha szereted a csĂ­pƑs fogĂĄsokat, ezt a gyrost mindenkĂ©pp ki kell prĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Pita kenyĂ©r
⭕ 300 g Csirkemell
⭕ 150 g Görög joghurt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml CitromlĂ©
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 1 tk. FĂŒstölt pirospaprika
⭕ 1 tk. CsípƑs chili pehely
⭕ 1 ek. ErƑs Pista vagy csípƑs szósz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 db Piros hagyma
⭕ 100 g JĂ©gsalĂĄta
⭕ 100 g Feta sajt
⭕ 150 g Tzatziki szósz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    VĂĄgd a csirkemellet vĂ©kony csĂ­kokra, majd egy tĂĄlban keverd össze a joghurttal, citromlĂ©vel, zĂșzott fokhagymĂĄval, olĂ­vaolajjal, oregĂĄnĂłval, fĂŒstölt pirospaprikĂĄval, chili pehellyel, sĂłval Ă©s borssal. Hagyd pĂĄcolĂłdni legalĂĄbb 30 percig.

    A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hagyd a hĂșst akĂĄr több ĂłrĂĄn ĂĄt, vagy egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt pĂĄcolĂłdni a hƱtƑben. MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik, annĂĄl Ă­zletesebb lesz!

    2

    Egy serpenyƑben közepes lĂĄngon sĂŒsd meg a pĂĄcolt csirkĂ©t 6-8 perc alatt, amĂ­g aranybarnĂĄra Ă©s szaftosra nem sĂŒl. A vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ az ErƑs PistĂĄt vagy csĂ­pƑs szĂłszt, Ă©s jĂłl keverd össze.

    Ne sĂŒsd tĂșl a csirkĂ©t, mert kiszĂĄradhat. Ha a serpenyƑ tĂșl forrĂł, vedd lejjebb a lĂĄngot, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒljön ĂĄt.

    3

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkåt és piros hagymåt vékony karikåkra.

    A piros hagyma íze enyhébb lesz, ha szeletelés utån hideg vízbe åztatod pår percig.

    4

    Vågd apróra a jégsalåtåt, és morzsold rå a feta sajtot.

    A jĂ©gsalĂĄtĂĄt Ă©rdemes közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt felvĂĄgni, hogy ne fonnyadjon meg.

    5

    MelegĂ­tsd meg a pita kenyeret egy serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy kissĂ© puha Ă©s rugalmas legyen.

    A pita kenyeret nedves papĂ­rtörlƑbe csomagolva is megmelegĂ­theted a mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben, Ă­gy puhĂĄbb lesz.

    6

    A meleg pitĂĄk belsejĂ©be helyezd a sĂŒlt csirkecsĂ­kokat, friss zöldsĂ©geket Ă©s a feta sajtot.

    A pita melegítésekor figyelj, hogy ne szåradjon ki, mert akkor törik. Enyhén nedves konyharuhåval letakarva melegítsd, hogy puha maradjon.

    7

    Locsold meg a tzatziki szĂłsszal, Ă©s ha mĂ©g csĂ­pƑsebben szereted, tegyĂ©l hozzĂĄ extra csĂ­pƑs szĂłszt.

    A csĂ­pƑs szĂłszt Ăłvatosan adagold, nehogy tĂșl csĂ­pƑs legyen.

    8

    Azonnal tĂĄlald, melegen fogyasztva a legfinomabb.

    Ha nem fogy el azonnal, a pitĂĄkat kĂŒlön tĂĄrold a töltelĂ©ktƑl, hogy ne ĂĄzzanak el.