Csípős gyros sült csirkével, friss zöldségekkel és pikáns tzatziki szósszal

Csípős Gyros

A csípős gyros azoknak készült, akik szeretik az erőteljes, fűszeres ízeket. Az oregánós, paprikás és chilis pácban érlelt csirkehús egyedi ízélményt nyújt, amit a pikáns tzatziki szósz tovább fokoz. A friss zöldségek és a feta sajt tökéletesen ellensúlyozzák az erős fűszerezést, így egy igazán kiegyensúlyozott, mégis karakteres ételt kapunk. Ha szereted a csípős fogásokat, ezt a gyrost mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
300 g Csirkemell
150 g Görög joghurt
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Citromlé
30 ml Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt pirospaprika
1 tk. Csípős chili pehely
1 ek. Erős Pista vagy csípős szósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros hagyma
100 g Jégsaláta
100 g Feta sajt
150 g Tzatziki szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a csirkemellet vékony csíkokra, majd egy tálban keverd össze a joghurttal, citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval, füstölt pirospaprikával, chili pehellyel, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.

    A legjobb eredmény érdekében hagyd a húst akár több órán át, vagy egy éjszakán át pácolódni a hűtőben. Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz!

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a pácolt csirkét 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára és szaftosra nem sül. A végén add hozzá az Erős Pistát vagy csípős szószt, és jól keverd össze.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a serpenyő túl forró, vedd lejjebb a lángot, hogy a hús egyenletesen süljön át.

    3

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.

    A piros hagyma íze enyhébb lesz, ha szeletelés után hideg vízbe áztatod pár percig.

    4

    Vágd apróra a jégsalátát, és morzsold rá a feta sajtot.

    A jégsalátát érdemes közvetlenül tálalás előtt felvágni, hogy ne fonnyadjon meg.

    5

    Melegítsd meg a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé puha és rugalmas legyen.

    A pita kenyeret nedves papírtörlőbe csomagolva is megmelegítheted a mikrohullámú sütőben, így puhább lesz.

    6

    A meleg piták belsejébe helyezd a sült csirkecsíkokat, friss zöldségeket és a feta sajtot.

    A pita melegítésekor figyelj, hogy ne száradjon ki, mert akkor törik. Enyhén nedves konyharuhával letakarva melegítsd, hogy puha maradjon.

    7

    Locsold meg a tzatziki szósszal, és ha még csípősebben szereted, tegyél hozzá extra csípős szószt.

    A csípős szószt óvatosan adagold, nehogy túl csípős legyen.

    8

    Azonnal tálald, melegen fogyasztva a legfinomabb.

    Ha nem fogy el azonnal, a pitákat külön tárold a tölteléktől, hogy ne ázzanak el.