Vágd a csirkemellet vékony csíkokra, majd egy tálban keverd össze a joghurttal, citromlével, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval, füstölt pirospaprikával, chili pehellyel, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.
A legjobb eredmény érdekében hagyd a húst akár több órán át, vagy egy éjszakán át pácolódni a hűtőben. Minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz!
Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a pácolt csirkét 6-8 perc alatt, amíg aranybarnára és szaftosra nem sül. A végén add hozzá az Erős Pistát vagy csípős szószt, és jól keverd össze.
Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a serpenyő túl forró, vedd lejjebb a lángot, hogy a hús egyenletesen süljön át.
Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.
A piros hagyma íze enyhébb lesz, ha szeletelés után hideg vízbe áztatod pár percig.
Vágd apróra a jégsalátát, és morzsold rá a feta sajtot.
A jégsalátát érdemes közvetlenül tálalás előtt felvágni, hogy ne fonnyadjon meg.
Melegítsd meg a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé puha és rugalmas legyen.
A pita kenyeret nedves papírtörlőbe csomagolva is megmelegítheted a mikrohullámú sütőben, így puhább lesz.
A meleg piták belsejébe helyezd a sült csirkecsíkokat, friss zöldségeket és a feta sajtot.
A pita melegítésekor figyelj, hogy ne száradjon ki, mert akkor törik. Enyhén nedves konyharuhával letakarva melegítsd, hogy puha maradjon.
Locsold meg a tzatziki szósszal, és ha még csípősebben szereted, tegyél hozzá extra csípős szószt.
A csípős szószt óvatosan adagold, nehogy túl csípős legyen.
Azonnal tálald, melegen fogyasztva a legfinomabb.
Ha nem fogy el azonnal, a pitákat külön tárold a tölteléktől, hogy ne ázzanak el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.