Alaposan öblítsd le a heringfiléket hideg víz alatt, majd töröld szárazra papírtörlővel.
A heringfiléket alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót.
Vágd a heringfiléket kb. 3-4 cm-es darabokra, majd helyezd őket egy nagy tálba.
Ha a heringfilé túl sós, áztasd be hideg vízbe 30 percre, mielőtt felvágnád.
Sterilizáld a befőttesüvegeket és a fedőket forró vízben 10 percig, majd hagyd őket megszáradni.
A sterilizálás elengedhetetlen a tartósság érdekében.
Vékonyan szeleteld fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rétegezd őket a heringfilékkel és a felkarikázott csilipaprikával együtt az üvegekbe.
A vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan szeleteld, hogy jobban átjárja az íz.
Egy közepes lábasban forrald össze az ecetet, a vizet, a sót és a cukrot, majd add hozzá a mustármagot, a fekete borsot és a babérlevelet.
Kóstold meg a pácot és igazítsd az ízeket a saját ízlésednek megfelelően.
Főzd a pácot alacsony hőfokon 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd hagyd kissé hűlni.
A lassú főzés segít az ízek kibontakozásában.
Öntsd a langyos ecetes levet a heringre az üvegekben, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a halat.
A halat teljesen el kell lepnie a lének, hogy elkerüld a romlást.
Zárd le az üvegeket, majd hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés előtt hagyd teljesen kihűlni, hogy ne csapódjon le pára az üvegben.
A savanyított csípős hering 3-4 nap érlelés után lesz a legfinomabb, de akár egy hétig is tárolhatod a hűtőben.
Minél tovább áll, annál finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.