A friss kaki leveleket alaposan mosd meg hideg víz alatt, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.
Győződj meg róla, hogy a levelek teljesen szárazak, mielőtt az üvegbe kerülnek, hogy elkerüld a penészedést.
A friss chilit vágd apróra, a fokhagymát hámozd meg és vágd félbe.
A chili erősségétől függően szabályozhatod a mennyiségét ízlés szerint. A fokhagymát vékony szeletekre is vághatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.
Ha nincs mézed, használhatsz cukrot is, de a méz egyedi ízt ad a savanyúságnak.
Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjával, hogy jobban kiadja az ízét.
A frissen tört bors aromája sokkal intenzívebb, mint az őrölt borsé, ezért érdemes így használni.
Egy tiszta, zárható üvegbe rétegezd a kaki leveleket, majd add hozzá a fokhagymát, az összetört borsot, az apróra vágott chilit és a chili pelyhet.
Az üveget forró vízzel mosd ki és szárítsd meg, mielőtt használnád, hogy elkerüld a baktériumok elszaporodását.
Öntsd rá a forró ecetes levet a levelekre, majd egy kanállal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadék.
Győződj meg róla, hogy minden levelet ellep a lé, hogy egyenletesen savanyodjanak.
Hagyd szobahőmérsékleten hűlni az üveget körülbelül 30 percig, majd zárd le és tedd a hűtőbe legalább 24 órára az ízek összeéréséhez.
Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek, és annál finomabb lesz a savanyúság.
A csípős savanyított kaki leveleket használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy húsételek mellé. Hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll.
Mindig tiszta eszközzel vegyél ki a savanyúságból, hogy elkerüld a szennyeződést és a romlást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.