A friss kaki leveleket alaposan mosd meg hideg vĂz alatt, majd csepegtesd le Ă©s szĂĄrĂtsd meg papĂrtörlĆvel.
GyĆzĆdj meg rĂłla, hogy a levelek teljesen szĂĄrazak, mielĆtt az ĂŒvegbe kerĂŒlnek, hogy elkerĂŒld a penĂ©szedĂ©st.
A friss chilit vågd apróra, a fokhagymåt håmozd meg és vågd félbe.
A chili erĆssĂ©gĂ©tĆl fĂŒggĆen szabĂĄlyozhatod a mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint. A fokhagymĂĄt vĂ©kony szeletekre is vĂĄghatod, ha intenzĂvebb Ăzt szeretnĂ©l.
Egy kisebb edĂ©nyben keverd össze a fehĂ©rborecetet, a vizet, a mĂ©zet Ă©s a sĂłt. MelegĂtsd közepes lĂĄngon, amĂg a mĂ©z Ă©s a sĂł teljesen feloldĂłdik.
Ha nincs mĂ©zed, hasznĂĄlhatsz cukrot is, de a mĂ©z egyedi Ăzt ad a savanyĂșsĂĄgnak.
Az egĂ©sz fekete borsot enyhĂ©n törj meg egy kĂ©s lapjĂĄval, hogy jobban kiadja az ĂzĂ©t.
A frissen tört bors aromĂĄja sokkal intenzĂvebb, mint az Ćrölt borsĂ©, ezĂ©rt Ă©rdemes Ăgy hasznĂĄlni.
Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe rĂ©tegezd a kaki leveleket, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, az összetört borsot, az aprĂłra vĂĄgott chilit Ă©s a chili pelyhet.
Az ĂŒveget forrĂł vĂzzel mosd ki Ă©s szĂĄrĂtsd meg, mielĆtt hasznĂĄlnĂĄd, hogy elkerĂŒld a baktĂ©riumok elszaporodĂĄsĂĄt.
Ăntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a levelekre, majd egy kanĂĄllal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.
GyĆzĆdj meg rĂłla, hogy minden levelet ellep a lĂ©, hogy egyenletesen savanyodjanak.
Hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtĆbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ăzek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.
MinĂ©l tovĂĄbb ĂĄll a hƱtĆben, annĂĄl jobban összeĂ©rnek az Ăzek, Ă©s annĂĄl finomabb lesz a savanyĂșsĂĄg.
A csĂpĆs savanyĂtott kaki leveleket hasznĂĄlhatod salĂĄtĂĄkhoz, szendvicsekhez vagy hĂșsĂ©telek mellĂ©. HƱtĆben tĂĄrolva 1-2 hĂ©tig elĂĄll.
Mindig tiszta eszközzel vegyĂ©l ki a savanyĂșsĂĄgbĂłl, hogy elkerĂŒld a szennyezĆdĂ©st Ă©s a romlĂĄst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.