CsípƑs kaki levelek ecetes tálalva

CsípƑs kaki levelek ecetes

A csĂ­pƑs kaki levelek ecetes egy izgalmas Ă©s kĂŒlönleges kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet az ĂĄzsiai Ă©s japĂĄn konyha inspirĂĄlt. A kaki levĂ©l termĂ©szetes aromĂĄja enyhĂ©n Ă©deskĂ©s, ami tökĂ©letesen harmonizĂĄl az ecetes-savanyĂ­tott Ă©s csĂ­pƑs Ă­zekkel, Ă­gy kĂŒlönösen jĂłl passzol salĂĄtĂĄkhoz, szendvicsekhez Ă©s hĂșsĂ©telekhez. A chili Ă©s a fokhagyma egyedĂŒlĂĄllĂł mĂ©lysĂ©get ad az Ă­zeknek, mĂ­g a fekete bors tovĂĄbb fokozza a pikĂĄns karaktert. PrĂłbĂĄld ki egy gazdag zöldsĂ©gsalĂĄtĂĄban vagy egy fƱszeres sĂŒlt hĂșs kiegĂ©szĂ­tƑjekĂ©nt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
65 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g Friss kaki levelek
⭕ 150 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 1 db Friss chili
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss kaki leveleket alaposan mosd meg hideg vĂ­z alatt, majd csepegtesd le Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg papĂ­rtörlƑvel.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a levelek teljesen szĂĄrazak, mielƑtt az ĂŒvegbe kerĂŒlnek, hogy elkerĂŒld a penĂ©szedĂ©st.

    2

    A friss chilit vågd apróra, a fokhagymåt håmozd meg és vågd félbe.

    A chili erƑssĂ©gĂ©tƑl fĂŒggƑen szabĂĄlyozhatod a mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint. A fokhagymĂĄt vĂ©kony szeletekre is vĂĄghatod, ha intenzĂ­vebb Ă­zt szeretnĂ©l.

    3

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    Ha nincs mĂ©zed, hasznĂĄlhatsz cukrot is, de a mĂ©z egyedi Ă­zt ad a savanyĂșsĂĄgnak.

    4

    Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjåval, hogy jobban kiadja az ízét.

    A frissen tört bors aromĂĄja sokkal intenzĂ­vebb, mint az Ƒrölt borsĂ©, ezĂ©rt Ă©rdemes Ă­gy hasznĂĄlni.

    5

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe rĂ©tegezd a kaki leveleket, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, az összetört borsot, az aprĂłra vĂĄgott chilit Ă©s a chili pelyhet.

    Az ĂŒveget forrĂł vĂ­zzel mosd ki Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg, mielƑtt hasznĂĄlnĂĄd, hogy elkerĂŒld a baktĂ©riumok elszaporodĂĄsĂĄt.

    6

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a levelekre, majd egy kanĂĄllal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy minden levelet ellep a lĂ©, hogy egyenletesen savanyodjanak.

    7

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    MinĂ©l tovĂĄbb ĂĄll a hƱtƑben, annĂĄl jobban összeĂ©rnek az Ă­zek, Ă©s annĂĄl finomabb lesz a savanyĂșsĂĄg.

    8

    A csĂ­pƑs savanyĂ­tott kaki leveleket hasznĂĄlhatod salĂĄtĂĄkhoz, szendvicsekhez vagy hĂșsĂ©telek mellĂ©. HƱtƑben tĂĄrolva 1-2 hĂ©tig elĂĄll.

    Mindig tiszta eszközzel vegyĂ©l ki a savanyĂșsĂĄgbĂłl, hogy elkerĂŒld a szennyezƑdĂ©st Ă©s a romlĂĄst.