CsĂ­pƑs kakiage tĂĄlalva, zöldsĂ©gdarabokkal

CsípƑs Kakiage

A kakiage egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amit gyakran tĂĄlalnak kĂŒlönbözƑ zöldsĂ©gekkel vagy tenger gyĂŒmölcseivel. A csĂ­pƑs vĂĄltozat egy igazi Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs, amit a fƱszeres tĂ©sztĂĄval Ă©s a zöldsĂ©gek ropogĂłs ĂĄllagĂĄval biztosan Ă©lvezni fogsz. A kakiage kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha, Ă©s a fƱszerek, mint a kömĂ©ny Ă©s a koriander egyedi Ă­zt adnak neki. Az Ă©tel nemcsak Ă­zletes, hanem könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ is!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Zöld chili
⭕ 1 db Közepes hagyma
⭕ 200 g ZöldsĂ©gek (pl. sĂĄrgarĂ©pa, cukkini)
⭕ 1 db Közepes tojĂĄs
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 100 g Liszt
⭕ 1 tk. ÉlesztƑ por
⭕ 0.5 tk. Koriander por
⭕ 1 tk. KĂŒkƱmber
⭕ 500 ml Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldsĂ©geket (rĂ©pa, cukkini) hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd vĂ©kony csĂ­kokra. A hagymĂĄt is aprĂłra vĂĄgd, majd egy tĂĄlban keverd össze Ƒket a zöld chilik darabjaival.

    A zöldségek színét és ízét egyarånt jól kihasznålhatod, ha színesebb zöldségeket vålasztasz.

    2

    A tojĂĄst egy tĂĄlban verjĂŒk fel, majd adjuk hozzĂĄ a lisztet, Ă©lesztƑt, kömĂ©nyt, koriander port Ă©s kurkumĂĄt. KeverjĂŒk jĂłl össze, hogy homogĂ©n masszĂĄt kapjunk.

    Az Ă©lesztƑ segĂ­t abban, hogy a kakiage kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha legyen.

    3

    A zöldsĂ©geket Ă©s a fƱszeres tĂ©sztĂĄt alaposan keverd össze, ĂŒgyelve arra, hogy minden darab jĂłl bevonĂłdjon a masszĂĄval.

    A zöldsĂ©gek minĂ©l aprĂłbbra vĂĄgĂĄsa segĂ­ti a könnyƱ sĂŒtĂ©st Ă©s az egyenletes bevonĂĄst.

    4

    Egy nagy serpenyƑben forrĂłsĂ­tsunk fel bƑsĂ©ges olajat, Ă©s egy evƑkanĂĄl segĂ­tsĂ©gĂ©vel kanalazzunk a masszĂĄbĂłl aprĂł halmokat a forrĂł olajba.

    Ne rakd tĂșl sok kakiage-t egyszerre a serpenyƑbe, hogy ne ragadjanak össze!

    5

    SĂŒsd a kakiage-okat közepes lĂĄngon 3-5 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz. A kĂ©sz kakiage-t szedd ki Ă©s papĂ­rtörlƑn itasd le a felesleges olajat.

    SĂŒtĂ©s közben prĂłbĂĄlj figyelni, hogy ne Ă©gjenek meg, Ă©s ne legyenek tĂșlzsĂșfolva a serpenyƑben!

    6

    TĂĄlald frissen, Ă©s szĂłrj rĂĄ egy kevĂ©s sĂłt, ha szĂŒksĂ©ges.