Csípős kakiage tálalva, zöldségdarabokkal

Csípős Kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amit gyakran tálalnak különböző zöldségekkel vagy tenger gyümölcseivel. A csípős változat egy igazi ínycsiklandó fogás, amit a fűszeres tésztával és a zöldségek ropogós állagával biztosan élvezni fogsz. A kakiage kívül ropogós, belül pedig puha, és a fűszerek, mint a kömény és a koriander egyedi ízt adnak neki. Az étel nemcsak ízletes, hanem könnyen elkészíthető is!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Zöld chili
1 db Közepes hagyma
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, cukkini)
1 db Közepes tojás
1 tk. Kömény
100 g Liszt
1 tk. Élesztő por
0.5 tk. Koriander por
1 tk. Kükűmber
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (répa, cukkini) hámozd meg és vágd vékony csíkokra. A hagymát is apróra vágd, majd egy tálban keverd össze őket a zöld chilik darabjaival.

    A zöldségek színét és ízét egyaránt jól kihasználhatod, ha színesebb zöldségeket választasz.

    2

    A tojást egy tálban verjük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, élesztőt, köményt, koriander port és kurkumát. Keverjük jól össze, hogy homogén masszát kapjunk.

    Az élesztő segít abban, hogy a kakiage kívül ropogós, belül puha legyen.

    3

    A zöldségeket és a fűszeres tésztát alaposan keverd össze, ügyelve arra, hogy minden darab jól bevonódjon a masszával.

    A zöldségek minél apróbbra vágása segíti a könnyű sütést és az egyenletes bevonást.

    4

    Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel bőséges olajat, és egy evőkanál segítségével kanalazzunk a masszából apró halmokat a forró olajba.

    Ne rakd túl sok kakiage-t egyszerre a serpenyőbe, hogy ne ragadjanak össze!

    5

    Süsd a kakiage-okat közepes lángon 3-5 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz. A kész kakiage-t szedd ki és papírtörlőn itasd le a felesleges olajat.

    Sütés közben próbálj figyelni, hogy ne égjenek meg, és ne legyenek túlzsúfolva a serpenyőben!

    6

    Tálald frissen, és szórj rá egy kevés sót, ha szükséges.