A zöldségeket (répa, cukkini) hámozd meg és vágd vékony csíkokra. A hagymát is apróra vágd, majd egy tálban keverd össze őket a zöld chilik darabjaival.
A zöldségek színét és ízét egyaránt jól kihasználhatod, ha színesebb zöldségeket választasz.
A tojást egy tálban verjük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, élesztőt, köményt, koriander port és kurkumát. Keverjük jól össze, hogy homogén masszát kapjunk.
Az élesztő segít abban, hogy a kakiage kívül ropogós, belül puha legyen.
A zöldségeket és a fűszeres tésztát alaposan keverd össze, ügyelve arra, hogy minden darab jól bevonódjon a masszával.
A zöldségek minél apróbbra vágása segíti a könnyű sütést és az egyenletes bevonást.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel bőséges olajat, és egy evőkanál segítségével kanalazzunk a masszából apró halmokat a forró olajba.
Ne rakd túl sok kakiage-t egyszerre a serpenyőbe, hogy ne ragadjanak össze!
Süsd a kakiage-okat közepes lángon 3-5 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz. A kész kakiage-t szedd ki és papírtörlőn itasd le a felesleges olajat.
Sütés közben próbálj figyelni, hogy ne égjenek meg, és ne legyenek túlzsúfolva a serpenyőben!
Tálald frissen, és szórj rá egy kevés sót, ha szükséges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.