Csípős mangó chutney tálalva naan kenyérrel

Csípős mangó chutney

A csípős mangó chutney egy igazi ázsiai különlegesség, amely az édes, savanyú és fűszeres ízek tökéletes harmóniáját kínálja. A mangó természetes édessége, a chili csípőssége és a gyömbér frissessége különleges ízkombinációt eredményez, amely kiváló kiegészítője lehet grillezett húsoknak, sajtoknak vagy naan kenyérnek. Készítsd el ezt a chutney-t, és varázsolj egy kis egzotikus hangulatot az asztalodra!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Érett mangó
1 db Vöröshagyma (aprítva)
50 g Barna cukor
50 ml Fehérbor ecet
10 g Friss gyömbér (reszelt)
1 gerezd Fokhagyma (aprítva)
1 tk. Chilipehely
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozd meg, magozd ki, és kockázd fel kisebb darabokra.

    Érdemes érett, de nem túlérett mangót választani a legjobb íz eléréséhez. A mangómag körül maradt gyümölcshúst is le tudod vágni, így nem vész kárba semmi.

    2

    Egy közepes méretű lábasban dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát olajon, amíg áttetszővé válik.

    Alacsony lángon dinszteld a hagymát, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat a chutney-nak. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki.

    3

    Add hozzá a barna cukrot és a fehérbor ecetet, majd keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A barna cukor mélyebb, karamelles ízt ad a chutney-nak. Ha nincs otthon fehérbor ecet, használhatsz almaecetet is.

    4

    Tedd bele a mangót, a reszelt gyömbért, az aprított fokhagymát és a chili pelyhet, majd ízesítsd sóval.

    A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    5

    Főzd a chutney-t közepes lángon 20-25 percig, amíg sűrű, lekvárszerű állagot nem ér el.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. A sűrűségét úgy tudod ellenőrizni, hogy egy kanálra teszel egy keveset, és ha nem folyik le gyorsan, akkor jó.

    6

    Hűtsd le, és tálald grillezett húsok, sajtok vagy naan kenyér mellé.

    A chutney hűtőben, légmentesen záródó edényben tárolva akár egy hétig is eláll. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.