Csípős ecetes natto üvegben

Csípős natto ecetes

A natto, az egyik legismertebb japán fermentált étel, különleges, ragacsos textúrájáról és erőteljes umami ízéről ismert. A hagyományosan reggelire fogyasztott natto a japán konyha egyik legősibb fermentációs technikájával készül. A csípős ecetes natto egy innovatív változat, amely ecetes, fűszeres pácban érlelődik, így enyhítve a natto jellegzetes, erős aromáját. Kiváló választás rizses ételek mellé vagy saláták kiegészítőjeként!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Natto (fermentált szójabab)
200 ml Fehérborecet
200 ml Víz
30 g Barnacukor
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
5 g Gyömbér
2 tk. Chilipehely
1 tk. Fekete bors
50 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A natto szálas, nyúlós textúrájú fermentált szójabab. Ha szükséges, óvatosan öblítsd át hideg vízzel, hogy kissé enyhítsd az erős fermentációs ízét.

    Ne áztasd túl a natto-t, mert elveszítheti a jellegzetes állagát és ízét. Csak gyorsan öblítsd át.

    2

    Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Kóstold meg az ecetes levet, és igazítsd az ízeket a saját preferenciáid szerint. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá több ecetet.

    3

    Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a gyömbért, a chili pelyhet, a fekete borsot és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A gyömbért reszelve is hozzáadhatod, így intenzívebb lesz az íze. A chili pelyhek mennyiségével szabályozhatod a csípősséget.

    4

    Tedd a natto-t sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró csípős ecetes levet.

    A sterilizált üvegek biztosítják, hogy a natto hosszabb ideig eltartható legyen a hűtőben.

    5

    Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek, és annál finomabb lesz a natto.

    6

    Tálald hidegen, különleges japán csípős savanyúságként vagy saláták mellé.

    Tálalhatod rizzsel, tofuval vagy más japán ételekkel is. Kísérletezz bátran!