A natto szálas, nyúlós textúrájú fermentált szójabab. Ha szükséges, óvatosan öblítsd át hideg vízzel, hogy kissé enyhítsd az erős fermentációs ízét.
Ne áztasd túl a natto-t, mert elveszítheti a jellegzetes állagát és ízét. Csak gyorsan öblítsd át.
Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Kóstold meg az ecetes levet, és igazítsd az ízeket a saját preferenciáid szerint. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá több ecetet.
Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a gyömbért, a chili pelyhet, a fekete borsot és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A gyömbért reszelve is hozzáadhatod, így intenzívebb lesz az íze. A chili pelyhek mennyiségével szabályozhatod a csípősséget.
Tedd a natto-t sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró csípős ecetes levet.
A sterilizált üvegek biztosítják, hogy a natto hosszabb ideig eltartható legyen a hűtőben.
Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek, és annál finomabb lesz a natto.
Tálald hidegen, különleges japán csípős savanyúságként vagy saláták mellé.
Tálalhatod rizzsel, tofuval vagy más japán ételekkel is. Kísérletezz bátran!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.