A papayát hámozd meg, magjait távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.
A papaya érettségét úgy ellenőrizheted, hogy enyhe nyomásra puha legyen. Ne használj túl éretlen papayát, mert kemény marad a pácolás után is.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a papaya darabokat.
Fontos, hogy az üveg tiszta legyen, hogy elkerüld a nem kívánt baktériumok elszaporodását. Forrázd le az üveget és a fedőt a biztonság kedvéért.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.
Kóstold meg a páclevet, és ízlés szerint igazítsd a cukor és a só mennyiségét. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá több ecetet.
Az erős paprikát aprítsd fel, majd add a pácléhez. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paprika erősségétől függően adagold óvatosan. Ha nem szereted annyira csípősen, használj kevesebb paprikát, vagy távolítsd el a magjait.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a papayára öntöd.
A túl forró páclé megpuhíthatja a papaya darabokat, ezért érdemes kicsit várni, amíg langyosra hűl.
Öntsd a langyos páclevet a papayára, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepi el teljesen a páclé a papayát, akkor tegyél rá egy kis súlyt (pl. egy kisebb tányért), hogy a darabok a lé alatt maradjanak.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Az ízek jobban összeérnek, ha legalább egy hétig hagyod érni a hűtőben. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, győződj meg róla, hogy megfelelően le van zárva az üveg.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A szobahőmérséklet segít az ízek intenzívebbé válásában, de ne hagyd túl sokáig kint, különösen meleg időben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.