Csípős savanyított papaya üvegben tálalva

Csípős papaya ecetes

A csípős savanyított papaya egy izgalmas és egzotikus fogás, amely az édes, savanyú és csípős ízek tökéletes harmóniáját nyújtja. A papaya természetes édessége remekül kiegyensúlyozza az ecet savanyúságát, míg a chili és az erős paprika pikáns mélységet ad az ízének. A trópusi konyhákban már régóta alkalmazzák ezt a módszert, hogy még izgalmasabbá tegyék ezt a különleges gyümölcsöt. Ez a savanyúság remekül illik grillezett húsokhoz, sajtokhoz vagy akár gourmet salátákhoz is. Ha szereted az egzotikus és fűszeres ízeket, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss papaya
250 ml Fehérborecet
250 ml Víz
30 g Barnacukor
15 g
1 db Erős paprika
2 tk. Chilipehely
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
2 db Babérlevél
10 szem Fekete bors
1 tk. Mustármag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A papayát hámozd meg, magjait távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.

    A papaya érettségét úgy ellenőrizheted, hogy enyhe nyomásra puha legyen. Ne használj túl éretlen papayát, mert kemény marad a pácolás után is.

    2

    Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a papaya darabokat.

    Fontos, hogy az üveg tiszta legyen, hogy elkerüld a nem kívánt baktériumok elszaporodását. Forrázd le az üveget és a fedőt a biztonság kedvéért.

    3

    Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.

    Kóstold meg a páclevet, és ízlés szerint igazítsd a cukor és a só mennyiségét. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá több ecetet.

    4

    Az erős paprikát aprítsd fel, majd add a pácléhez. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paprika erősségétől függően adagold óvatosan. Ha nem szereted annyira csípősen, használj kevesebb paprikát, vagy távolítsd el a magjait.

    5

    Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a papayára öntöd.

    A túl forró páclé megpuhíthatja a papaya darabokat, ezért érdemes kicsit várni, amíg langyosra hűl.

    6

    Öntsd a langyos páclevet a papayára, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.

    Ha nem lepi el teljesen a páclé a papayát, akkor tegyél rá egy kis súlyt (pl. egy kisebb tányért), hogy a darabok a lé alatt maradjanak.

    7

    Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.

    Az ízek jobban összeérnek, ha legalább egy hétig hagyod érni a hűtőben. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, győződj meg róla, hogy megfelelően le van zárva az üveg.

    8

    Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.

    A szobahőmérséklet segít az ízek intenzívebbé válásában, de ne hagyd túl sokáig kint, különösen meleg időben.